Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Direct iOS-apps installeren vanuit Google-zoekresultaten

Geschreven door
Geplaatst op27 mei 2015, 18:17 CategorieApplicaties

Google heeft bekendgemaakt dat het mogelijk is direct iOS-apps te installeren vanuit de zoekresultaten die je met Google opgeroepen hebt. Dat betekent dat je veel sneller de app kunt vinden waar je naar opzoek was dan voorheen.

Installeer iOS-apps direct vanuit Google-zoekresultaten

Wanneer je gebruikmaakt van Chrome en / of Google Zoeken op je mobiele iOS-apparaat, dan kun je straks applicaties waar je naar opzoek bent (of op bent gestuit terwijl je op zoek was naar wat anders) direct installeren vanuit de zoekresultaten. Eerder kondigde Google deze verandering al aan voor Android; het bedrijf noemt het app indexing en stelt de zoekmachine dus in staat zowel Google Play als de App Store van Apple te doorzoeken. Daardoor hoef je als gebruiker dus niet meer de digitale winkel als individuele bron te gebruiken.

Het gaat echter allemaal niet vanzelf: ontwikkelaars dienen nog wel een simpele code toe te voegen aan hun app-pagina’s, zodat Google de applicaties kan vinden en dus indexeren. Zo werkt het internet immers ook: Google communiceert met alle pagina’s door data uit te wisselen en links naar elkaar te maken, zodat iedereen snel alles kan vinden wat die nodig heeft. Mocht je een app in kwestie al hebben geïnstalleerd op je iPad of iPhone, dan zal een simpele tap op de app in de zoekresultaten ervoor zorgen dat je die applicatie opent.

Google doet dit natuurlijk niet alleen om ervoor te zorgen dat jij gemakkelijk je info en apps vindt die je nodig hebt. Nee, Google verdient aan je zoekresultaten. Dat feit is op zich geen nieuws meer, maar het feit dat Google het merendeel van z’n mobiele omzet bij iOS vandaan haalt (volgens The New York Times zo’n 75 procent), wel en daardoor wordt het meteen duidelijk dat de zoekmachinegigant dus ook links maakt naar de app store van de concurrent. De verandering wordt momenteel gefaseerd uitgerold en kan elk moment arriveren.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.