Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Dit zijn de games die Sega verwijderd heeft uit de app stores

Geschreven door
Geplaatst op19 mei 2015, 9:32 CategorieAndroid

Het is gebeurd: de Japanse speluitgever Sega heeft een aantal games uit de app stores gehaald en wij zetten op een rij welke dat zijn. Mocht je bijvoorbeeld voor het weekend Jet Set Radio nog hebben gedownload, dan heb je geluk: die is nu weg.

Deze Sega-games zijn verdwenen

Vorige week kondigde Sega aan een aantal spellen uit de Google Play Store en App Store te verwijderen. Deze games zouden niet meer op het niveau zitten die de Japannse uitgever als standaard heeft. Welke games er zou verdwijnen, werd toen echter niet bekendgemaakt. Daarom hadden we op Tablets Magazine nog een aantal games op een rij gezet die je écht nog even moest downloaden voor op je tablet, omdat het zonde zou zijn deze te moeten missen. Heb je bijvoorbeeld Jet Set Radio gedownload? Dan heb je mazzel gehad.

Je raadt het al: Jet Set Radio is nu ook verdwenen uit Google Play, nadat Sega eerder het spel al uit de App Store van Apple haalde. Maar dat is niet de enige titel die nu verdwenen is. Ook After Burner Climax, een game die je ook terugvindt op onze lijst, is nu uit de digitale winkel verdwenen. Er zijn ook enkele iOS-spellen verdwenen, zoals Super Monkey Ball Bounce, evenals de MegaDrive-ports van Altered Beast, Ecco the Dolphin, Golden Axe 1, 2, en 3, Phantasy Star II, Streets of Rage 1 en 3, Space Harrier II en Virtua Fighter 2.

Er zijn natuurlijk, verdeeld over Android en iOS, nog een aantal games overgebleven, zoals Gunstar Heroes, Shining Force en alle Sonic the Hedgehog-spellen. Mocht je één van de bovenstaande games al eens gedownload hebben, dan kun je die ten alle tijden nog eens binnenhalen. Ze blijven wel actief in je downloadlijst staan. De omslag naar (volledige) digitale distributie van videogames zorgt ervoor dat menig videogamer bang is dat hun spellen niet meer te spelen zijn, zodra de uitgever hem uit de stores haalt; dat is niet het geval.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.