Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Download Android 5.0.2 niet voor je Nexus 9

Geschreven door
Geplaatst op8 mei 2015, 13:02 CategorieAndroid

Op dit moment kan de Android 5.0.2-update voor de Nexus 9 schade aanrichten aan je tablet: hij kan hem zelfs onbruikbaar maken. Daarom raden we je aan de update niet te downloaden en direct te gaan voor de Android 5.1.1-update.

Download Android 5.1.1 voor je Nexus 9

We raden het je af de Android 5.0.2-update te downloaden voor je Nexus 9, omdat die software-update voor een aantal problemen kan zorgen. Op het forum van Google hebben zich enkele gebruikers gemeld die dat wel hebben gedaan en nu bijvoorbeeld een gebrickte Nexus 9 rijker zijn. Mocht je de update al we hebben gedownload, dan raadt Google je aan de tablet in recovery modus terug te brengen naar de fabrieksinstellingen. Mocht je hem nog niet geüpdatet hebben, dan kun je hem het beste direct updaten naar Android 5.1.1.

Er duiken verschillende problemen op bij de mensen die Android 5.0.2 hebben geïnstalleerd op de Nexus 9. Voor veel van die problemen geldt dat ze verholpen kunnen worden door de tablet even uit en aan te zetten, maar in sommige gevallen wordt de tablet dus onbruikbaar. Mocht je nog geen bericht hebben ontvangen met de boodschap dat je Android 5.1.1 kunt downloaden, update dan voorlopig even je Android OS helemaal niet op je Nexus 9-tablet. Niet voordat Google officieel met een oplossing voor het probleem aankomt.

Android 5.1.1 Lollipop is een kleine update voor het besturingssysteem en is de opvolger van Android 5.1. Deze versie bracht enkele nieuwe features met zich mee, maar moest er vooral voor zorgen dat er een aantal nare bugs worden opgelost voor het platform. Desondanks was ook deze software niet zo vlekkeloos als Google voor ogen had. Google heeft nog niet bekendgemaakt wat de Android 5.1.1-update exact inhoudt maar we verwachten relatief kleine verbeteringen en bugfixes voor problemen die met Android 5.1 geïntroduceerd werden.

  • Delen:
Google Nexus 9
Android Lollipop (5.0)

Reacties

  1. Buizerd
    10 mei, 2015 om 14:05

    5.1.1 is voor de Nexus 7 (2012) nog steeds geen oplossing.
    Nog steeds vastlopen van Chrome en erg traag.
    Lang leve Lolliflop maar KitKat is velen malen beter.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.