Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Drie mobiele games van Square Enix voor op je tablet

Geschreven door
Geplaatst op22 mei 2015, 12:53 CategorieAndroid

Square Enix heeft z’n koers gewijzigd en zet mobiel voortaan voorop. Wij bekijken alvast die originele mobiele games van de uitgever, zodat we een idee hebben van wat voor soort vlees we in de kuip hebben. Hint: voornamelijk rpg’s.

Drie originele mobiele games van Square Enix

We gebruiken hier de woorden ‘origineel’ en ‘mobiel’ even bewust, aangezien Square Enix ook heel veel oudere games heeft geport naar mobiele platformen. Nu de Japanse speluitgever heeft aangekondigd, samen met Konami, de strategie te wijzigen naar ‘mobile first‘, lijkt het ons handig om in een klein overzicht te laten zien wat Square Enix onder andere op de mobiele platformen voor originele spellen heeft uitgebracht. En de waarheid moet worden gezegd: deze spellen vallen niet tegen, maar zijn tegelijkertijd niet voor iedereen weggelegd.

Lara Croft: Relic Run (gratis)

Op basis van de naam alleen al kun je zien met wat voor game je te maken hebt: een endless runner. Desondanks implementeert de ontwikkelaar ook elementen uit de franchise in deze game die de serie zo tof maakt, zoals bijvoorbeeld het gevecht met een T-rex. Bovendien ziet de game er ook redelijk goed uit en doet het ons denken aan die eerste Tomb Raider-avonturen op de PlayStation 1. Mocht je daar naar snakken, dan kun je die game ook spelen op Android. De game is nu verkrijgbaar voor iOS en Android, in bèta.

tomb-raider-relic-run-groot

  • Lara Croft: Relic Run

Final Fantasy: Record Keeper (gratis)

In Final Fantasy: Record Keeper kun je niet alleen een aantal spannende momenten nog eens beleven, je kunt nu ook je eigen team met je favoriete personages uit de serie samenstellen. Je kunt die personages precies de items meegeven die jij belangrijk vindt en vormgeven zoals jij wil. Momenteel kun je de records van Final Fantasy IV, V, VI, VII en X herbeleven, maar binnenkort komt er nieuwe content uit voor de game, die ook latere delen beschikbaar maakt. De game is nu uit voor Android en iOS, maar dan als preview-versie.

  • Final Fantasy: Record Keeper

Heavenstrike Rivals (gratis)

Heavenstrike Rivals is een diepgaande strategische rpg, waar je even voor moet zitten. Het combineert die gameplay echter met fijne visuals die het leerproces en daarna het gamen aangenaam maken. Mocht je dus trek hebben in een diepere game op je tablet, check dan deze eens. Voor de gamers onder ons is het goed om te weten dat Heavenstrike Rivals gamedesign-elementen uit het oosten en het westen combineert. Wat dát precies inhoudt, is wellicht leuker om zelf te ontdekken, aangezien dat wel één van de sterkere punten van de game is.

  • Heavenstrike Rivals

Ben je op zoek naar meer apps voor je Windows tablet, iPad of Android tablet? Neem dan ons uitgebreide app-archief door of lees onze tips voor tablets.

  • Delen:

Reacties

  1. :-(
    22 mei, 2015 om 16:56

    Link naar Tomb Raider: Relic Run (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.squareenix.relicrun) werkt helaas niet…

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.