Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Eerste geruchten over Huawei Mate 8 opgedoken

Geschreven door
Geplaatst op11 mei 2015, 19:19 CategorieAndroid

De eerste geruchten over de Huawei Mate 8 zijn opgedoken: het zou een toestel moeten worden met een qhd-scherm van 6 inch. Ook zou de phablet de eigen Kirin 930-processor krijgen, die Huawei zelf heeft ontwikkeld.

Gerucht: Huawei Mate 8 wordt een phablet van 6 inch

Als we alle geruchten mogen geloven, dan wordt de Huawei Mate 8 volgend maand aangekondigd. De Huawei Mate 8 wordt de opvolger van de Huawei (Ascend) Mate 7. Ascend staat hier tussen haakjes, omdat Huawei sinds enkele maanden die naam heeft laten vallen voor de productgroep. Daarom heeft de Mate 8 die naam ook niet meegekregen. De aankomende phablet van Huawei krijgt, net zoals zijn voorganger, een groot screen-to-body ratio. Hoeveel is nog niet bekendgemaakt, maar de Ascend Mate 7 had een ratio van 78 procent.

De 6 inch Mate 8 krijgt mogelijk een resolutie van 1440 bij 2560 pixels, wat dus neerkomt op een qhd-resolutie. Onder de motorkap zouden we de 64 bit Kirin 930 octacore-processor vinden, die Huawei zelf heeft ontwikkeld. Aan de achterkant van het apparaat zou een 20.7 megapixel-camera zitten, wat een ware vooruitgang zou zijn in vergelijk met de dertien megapixel-camera op de Mate 7. Die camera zou tevens de Sony IMX220-sensor krijgen. Verder krijgt de Huawei Mate 8 naar verluidt een vingerafdrukscanner en 4G.

Momenteel is de Huawei Ascend Mate 7 te koop in Nederland. Het toestel heeft een 6 inch ips lcd-display met een resolutie van 1080 bij 1920 pixels en draait op een Huawei Kirin 925-processor met acht kernen. Verder heeft de phablet 2GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslaggeheugen dat met een microSD-kaart uit te breiden is, een dertien megapixel-camera aan de achterzijde, een vijf megapixel-camera aan de voorzijde, 4G en WiFi, Bluetooth 4.0 en Android 4.4 KitKat-software met daar overheen de Huawei Emotion UI, EMUI 3.0.

  • Delen:
Huawei Mate 8
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.