Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Eerste mobiele Nintendo-game komt eind dit jaar uit

Geschreven door
Geplaatst op8 mei 2015, 12:41 CategorieGaming

De eerste Nintendo-game voor mobiele apparaten kunnen we aan het einde van 2015 verwachten: de rest voor maart 2017. En met de rest bedoelen we de andere vier spellen die Nintendo samen met DeNa in ontwikkeling heeft.

Vijf mobiele Nintendo-games op komst

Nintendo heeft bekendgemaakt dat we de eerste mobiele Nintendo-game aan het einde van 2015 mogen verwachten en dat we daarna nog eens kunnen rekenen op vier andere spellen. In totaal moeten er vijf games uit de samenwerking tussen Nintendo en DeNa komen en allemaal voor maart 2017 zijn uitgebracht. Satoru Iwata, Nintend0-directeur, geeft al aan dat dit misschien lijkt op een klein aantal, maar het moet bovenal laten zien hoe serieus Nintendo is met het omarmen van de markt van games voor smart devices.

You may think it is a small number, but when we aim to make each title a hit, and because we want to thoroughly operate every one of them for a significant amount of time after their releases, this is not a small number at all and should demonstrate our serious commitment to the smart device business.

Iwata gaf al eerder in een interview met Time aan dat het design van de games, inclusief de ontwikkeling, in handen ligt van Nintendo en dat de mobile games-ontwikkelaar DeNa verantwoordelijk is voor de ‘servicekant’ van het product. DeNa zal zich dus niet direct gaan bemoeien met de ontwikkeling van de spellen, maar zich voornamelijk gaan focussen op de games werkende te krijgen op een smartphone of tablet. Hoe die games er echter uit komen te zien, is nog niet duidelijk. Vooral vanwege tegenstrijdige berichten vanuit Japan.

DeNa is namelijk een ontwikkelaar die veel free-to-play-titels heeft uitgebracht en Nintendo heeft helaas nog niet bekendgemaakt welke game welk businessmodel krijgt. Het enige dat Iwata daarover kwijt wilde is dat Nintendo er alles aan zal doen de bestaande eigendommen geen schade toe te brengen. Nintendo heeft in het verleden weinig geëxperimenteerd met het free-to-play-model: Pokémon Shuffle op de Nintendo 3DS is eigenlijk hun eerste titel die gebruikmaakt van dit verdienmodel. Overigens kondige Nintendo ook een nieuwe console aan.

Lees ook ons artikel waarin we vijf Nintendo-series behandelen die het prima zouden doen op een tablet.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.