Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Facebook Messenger krijgt games’

Geschreven door
Geplaatst op18 mei 2015, 23:00 CategorieApplicaties

Facebook is bezig met het overleggen met ontwikkelaars over het implementeren van games in Facebook Messenger, zo schrijft The Information.

Facebook Messenger

Facebook kondigde begin dit jaar aan een platform van haar Messenger-app te willen gaan maken. De eerste stappen daarin hebben we al meegemaakt, waaronder een betaalsysteem en aparte apps die je kunt gebruiken in combinatie met de chatdienst. Het moge duidelijk zijn dat Facebook wil dat je niet alleen chat met Messenger maar er ook al je andere sociale bezigheden mee uitvoert. De eerste apps werden in maart toegevoegd, tot nu toe beperkt tot afbeelding-gerichte apps, zoals een app waarmee je GIFs kunt toevoegen of je eigen tekeningen. De volgende grote stap lijkt het toevoegen van games te zijn, die je binnen je chatscherm kunt spelen met je vriend of familielid.

Eerder deed Twitter al een poging om simpele retro-spelletjes te implementeren in de Twitter-feeds van gebruikers, maar trok die beslissing toch na verschillende klachten terug. Volgens The Information is Facebook bezig met het overleggen met ontwikkelaars om games te gaan bedenken die binnen je chatvenster werken. Als het goed is kun je de games (wanneer ze uitgebracht zijn) downloaden in Facebook’s eigen app store. Waarschijnlijk gaat het om vrij simpele concepten die je kunt spelen terwijl je met iemand chat, zoals een quiz-achtig spel of een ander soort game die niet vereist dat je constant gefocust aan het spelen bent.

Volgens de verschillende bronnen wil Facebook met de games ervoor gaan zorgen dat meer mensen haar apps gaan gebruiken, want de eerste aantal Messenger-apps deden het tot nu toe niet echt geweldig. Games zijn van nature vaak verslavend en geven de gebruikers een reden om terug te komen, wat Facebook natuurlijk precies wil. Het is nog niet bekend wanneer we de eerste spellen kunnen gaan spelen, maar je kunt er vanuit gaan dat dat nog wel even gaat duren, gezien de plannen van Facebook nog vorm moeten krijgen.

  • Facebook Messenger
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.