Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Force Touch was exclusieve feature voor iPhone 6s Plus’

Geschreven door
Geplaatst op29 mei 2015, 12:19 CategorieHardware

De Force Touch-functie, die nu onder andere in de Apple Watch zit, had aanvankelijk naar de iPhone 6s Plus moeten komen. Dankzij deze techniek kan een apparaat onderscheid kan maken tussen een harde druk op het scherm en een zachte druk.

Gerucht: Force Touch was exclusieve feature voor iPhone 6s Plus

Volgens een gerucht uit Taiwan is het zo dat Apple aanvankelijk van plan was om Force Touch naar de onaangekondigde iPhone 6s Plus te brengen. Sterker nog: het had een exclusieve feature moeten worden van het apparaat. Force Touch is een techniek die we onder meer tegenkomen op de Apple Watch, waarmee een apparaat onderscheid maken kan tussen een harde druk op het scherm en een zachte druk. Het is inmiddels duidelijk dat die plannen zijn aangepast. De gewone iPhone 6s zou dezelfde functionaliteit krijgen.

Mocht de iPhone 6s Plus inderdaad straks Force Touch krijgen, dan is dat leuk en aardig. Want zonder applicaties die de techniek gaan ondersteunen, heb je er natuurlijk helemaal niets aan. Tegen de tijd dat deze iPhone wordt geïntroduceerd, zal het ons niet verbazen dat er ook applicaties op de markt komen die gebruikmaken van de nieuwe feature. Uit de geruchten blijkt dat Force Touch zou worden gebruikt voor het bedienen van video’s, zoals vooruitspoelen en zaken als de volume en andere instellingen.

Er doen momenteel verschillende geruchten de ronde. De eerste is dat Apple momenteel werkt aan een nieuwe iPhone, waarvan er wederom twee modellen zouden komen: de iPhone 6s en de iPhone 6s Plus. Apple heeft nog helemaal niets losgelaten over de mogelijke aanstaande apparaten, dus we hebben er nog helemaal geen officiële details over. Apple heeft in het verleden van bestaande hardware nieuwe versie uitgebracht, die zijn voorzien van letters als ‘s’ en ‘c’, om aan te geven dat het om een andere versie van hetzelfde product gaat.

  • Delen:
Apple iPhone 6S Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.