Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Foto gelekt waarop de Samsung Galaxy Tab S 2 te zien is’

Geschreven door
Geplaatst op11 mei 2015, 10:49 CategorieAndroid

Er schijnt een foto gelekt te zijn waarop we mogelijk voor het eerste de nieuwe Samsung Galaxy Tab S 2 9.7-tablet te zien is. Er bestaan al meerdere geruchten over deze nieuwe premium tabletlijn, waar ook een kleinere versie van moet verschijnen.

Is dit de Samsung Galaxy Tab S 2 9.7?

Alles wat we tot nu toe over de Samsung Galaxy Tab S 2 weten, is helaas gebaseerd op geruchten. Hardnekkige geruchten, dat dan weer wel, maar totdat Samsung zelf de aankondiging doet, weten we nog niet zeker wat we van de nieuwe premium tabletlijn onder de naam Samsung Galaxy Tab S 2 mogen verwachten. Afgelopen weekend is er een foto opgedoken met daarop mogelijk de Galaxy Tab S 2, maar dan de 9.7 inch-versie. Ook schijnt er nog een 8 inch-variant aan te komen, maar ook dat is natuurlijk nog geen zekerheid.

samsung-galaxy-tab-s2-9-7-leak

Het model dat we eerder in een benchmark terugvonden, is waarschijnlijk het 4g-model. Het 9,6 of 9,7 inch Super Amoled-scherm heeft een resolutie van 2048 bij 1536 pixels, met een schermverhouding van 4:3. Onder de motorkap zit naar verluidt een octacore-processor, geklokt op 1,9 GHz – mogelijk gaat het hier om de Exynos 5433, maar dat kan nog veranderen naar een Exynos 7420 zodat ook Samsung straks optimaal gebruikmaakt van de 64 bit processing in Android 5.0 Lollipop, een kenmerkende feature van het OS.

Verder vinden we een 8 megapixel-camera aan de achterkant (voorheen werd gezegd 7 megapixels) en een 2 megapixel-camera aan de voorkant. Ook vinden we nog 3GB aan werkgeheugen en 32GB aan intern geheugen onder diezelfde motorkap. Als software krijgt deze tablet Android 5.0.2 mee, waarschijnlijk gecombineerd met de uitgeklede variant van TouchWiz. De tablet krijgt verder alle moderne verbindingen met zich mee, op een barometer, nfc-chip en nabijheidssensor na. Het 8 inch-model krijgt overigens grotendeels dezelfde specs.

  • Delen:
Samsung Galaxy Tab S 10.5
Android Lollipop (5.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.