Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Galaxy Note 5 wordt in juli aangekondigd’

Geschreven door
Geplaatst op18 mei 2015, 17:15 CategorieAndroid

Samsung zou van plan zijn de Samsung Galaxy Note 5 te presenteren in juli, aangezien Apple naar verluidt bezig is met een nieuwe iPhone (6S Plus?). Eerder was er sprake van een lancering in september, tijdens IFA 2015. Maar dat gaat dus mogelijk niet door.

Gerucht: Samsung kondigt snel Galaxy Note 5 aan

Dat Samsung op dit moment werkt aan een opvolger van de Samsung Galaxy Note 4, hoeft geen geheim te zijn – ook al heeft de fabrikant er nog niets over gezegd. Normaal gesproken zou die aankondiging plaatsvinden in september, tijdens de IFA-beurs. Maar nu blijkt dat dit toch eerder gaat gebeuren en wel in juli. Volgens een Koreaanse publicatie WhoWired zo Samsung namelijk van plan zijn de Galaxy Note 5 al in juli aan te kondigen, om alvast te kunnen laten zien dat het bedrijf niet achteruitdeinst voor een eventuele nieuwe iPhone.

Apple zou namelijk van plan zijn de nieuwe iPhone 6S en iPhone 6S Plus te gaan presenteren in augustus, maar ook die bewering is gestoeld op geruchten. Uit het artikel is verder nog op te maken dat Samsung nu de specs voor het apparaat heeft vastgesteld en de Galaxy Note 5 al heeft laten zien aan grote telecompartners. Verder schijnt het bedrijf een prototype in juni af te willen hebben, zodat het eind juli al pre-orders kan aannemen. We raden je aan voorlopig dergelijke berichtgeving nog even met een korrel zou te nemen.

Er zijn eerder een aantal geruchten opgedoken over de Samsung Galaxy Note 5, waar het Zuid-Koreaanse bedrijf naar verluidt de ultieme phablet van wil maken. Hoewel de Samsung Galaxy Note 4 al een erg fraai apparaat is en lovende recensies op zijn naam heeft staan, wil Samsung alsnog een stapje verdergaan met de volgende iteratie. Het schijnt namelijk dat Samsung erop gebrand is als eerste met een 4k-display op een phablet te willen komen en de onaangekondigde Galaxy Note 5 moet hier de ultieme kandidaat voor zijn.

  • Delen:
Samsung Galaxy Note 4
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.