Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Galaxy Note II krijgt Lollipop, maar niet overal ter wereld

Geschreven door
Geplaatst op11 mei 2015, 9:59 CategorieAndroid

Samsung heeft inmiddels aangegeven dat de Samsung Galaxy Note II wel degelijk Android 5.0 Lollipop krijgt, maar niet overal ter wereld. De bevestigde landen zijn ook bekend: tot nu toe krijgen Denemarken, Marokko en Portugal de update.

Galaxy Note II: krijg je wel of geen Lollipop?

De laatste tijd heerst er volop verwarring als het gaat om de Lollipop-update voor de Samsung Galaxy Note II-phablet. Eerst werd bevestigd dat de Note II wel degelijk de upgrade zou krijgen, maar even later kwam naar buiten dat dit niet het geval was. Oh, en toen weer wel. Wat is nu het geval? Samsung heeft besloten dat bepaalde landen de update wel mogen verwachten en andere landen weer niet. Dat maakt de Deense tak van het Zuid-Koreaanse bedrijf bekend via Twitter, waar een klantenservicemedewerker een vraag beantwoordde.

Nu is bekend dat dus in elk geval Denemarken de Lollipop-update mag ontvangen. Ook Marokko en Portugal zijn er zeker van dat het nieuwe Android hun kant op komt. Voor Nederland is er helaas nog niets bekendgemaakt. Ben je nu een Note II-eigenaar en kijk je uit naar de Lollipop-update, dan moet dit enorm vervelend voor je zijn. Want naast de onzekerheid of we de upgrade hier zullen ontvangen, is ook bekend dat er nog helemaal geen builds beschikbaar zijn voor het apparaat – dus je kunt zelf ook niet gaan knutselen met de software.

De Samsung Galaxy Note II is een phablet met een scherm van 5,5 inch, met een resolutie van 1280 bij 720 pixels. Onder de motorkap vinden we een quadcore-processor, geklokt op 1,6GHz. Verder is aanwezig 2GB aan werkgeheugen, 16GB, 32GB of 64GB aan intern opslaggeheugen, een microSD card reader om dit geheugen uit te breiden, Wifi, 3G/4G, NFC ondersteuning en Bluetooth 4.0. Aan de achterzijde bevindt zich een 8 megapixel camera voor video’s en foto’s, terwijl op de voorzijde een 1.6 megapixel camera voor videogesprekken te vinden is.

  • Delen:
Samsung Galaxy Note II
Android Jelly Bean (4.1)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.