Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Geen nieuwe Nexus-tablet in 2015’

Geschreven door
Geplaatst op26 mei 2015, 9:21 CategorieAndroid

2015 zal het eerste jaar zijn, sinds Google Nexus-tablets uitbrengt, waarin geen Nexus-tablet wordt uitgebracht, aldus de geruchten. Wel krijgen we een smartphone en een phablet, waar we al eerder iets over hebben gehoord.

Gerucht: Geen Nexus-tablet in 2015

Volgens de laatste geruchten is Google voornemens geen Nexus-tablet uit te brengen in 2015. Wel is het zo dat we dit jaar nog een smartphone en een phablet mogen verwachten en over de phablet hebben we al eerder iets gehoord. De smartphone/tablet-hybride zou worden gemaakt door Huawei en de werktitel Bullhead met zich meedragen. Bullhead is een vissoort (en betekent donderpad in het Nederlands): Google gebruikt altijd namen van zeewezens voor zijn nieuwe toestellen en apparaten binnen de Nexus-lijn.

Huawei zou de nieuwe Nexus-phablet voorzien van soortgelijke specs als de onaangekondigde Huawei Mate 8. De 6 inch Mate 8 krijgt mogelijk een resolutie van 1440 bij 2560 pixels, wat dus neerkomt op een qhd-resolutie. Onder de motorkap zouden we de 64 bit Kirin 930 octacore-processor vinden, die Huawei zelf heeft ontwikkeld. Aan de achterkant van het apparaat zou een 20.7 megapixel-camera zitten, wat een ware vooruitgang zou zijn in vergelijk met de dertien megapixel-camera op de Mate 7, inclusief de Sony IMX220-sensor.

Verder krijgt de Huawei Mate 8 naar verluidt een vingerafdrukscanner en 4G. Nu wil Google nog wel het een en ander aanpassen: het scherm zou een formaat krijgen van 5,7 inch en ook de processor zou worden vervangen voor de Snapdragon 810-variant. Qua batterij zou de nieuwe Nexus-phablet er eentje krijgen met een vermogen van 3500mAh, wat niet veel meer is dan in de Nexus 6. Wel zou het apparaat beter om kunnen gaan met die energietoevoer. Verwacht wordt dat deze Nexus, en de smartphone, in oktober uitkomen.

  • Delen:
Google Nexus 6
Android Lollipop (5.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.