Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Gegarandeerde Android-updates voor nieuwe Nexus-toestellen’

Geschreven door
Geplaatst op25 mei 2015, 10:41 CategorieAndroid

Als je een Nexus-tablet of -smartphone koopt dan ben je zo goed als zeker van Android-updates, vaak tot twee jaar na aankoop. Garanties zijn er echter niet maar daar komt mogelijk met de komst van Android M verandering in.

Vorige maand doken de eerste geruchten op over Android M, de nieuwste versie van het besturingssysteem die tijdens Google I/O op 28 mei onthuld zou worden. Wat de opvolger van Android Lollipop precies brengt is niet duidelijk maar Google zou Nexus-bezitters in ieder geval een update-garantie willen geven.

Volgens de bronnen van het doorgaans goed ingelichte Android Police wil Google nieuwe Nexus-toestellen tot twee jaar na aankoop voorzien van systeemupdates, in de vorm van nieuwe Android-versies. Tot drie jaar na het uitbrengen van een Android-versie of tot minimaal 18 maanden na aankoop in de Google Play Store (welke eerder komt) worden beveiligingsupdates gegarandeerd.

Bekijk ook  Contactenapplicatie op toestellen met Oreo werkt niet altijd goed

Het lijkt er vooralsnog op dat de update-garanties alleen gelden voor nieuwe Nexus-toestellen. Volgens Android Police zouden de Google Nexus 10 en Google Nexus 7 (2012 en 2013) geen Android-update meer krijgen en zij blijven dus officieel steken op Android 5.x Lollipop. De onlangs gelanceerde Nexus 9 en Nexus 6 zouden voorlopig nog wel Android-updates ontvangen.

  • Delen:
Google Nexus 9
Android Lollipop (5.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.