Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Gegarandeerde Android-updates voor nieuwe Nexus-toestellen’

Geschreven door
Geplaatst op25 mei 2015, 10:41 CategorieAndroid

Als je een Nexus-tablet of -smartphone koopt dan ben je zo goed als zeker van Android-updates, vaak tot twee jaar na aankoop. Garanties zijn er echter niet maar daar komt mogelijk met de komst van Android M verandering in.

Vorige maand doken de eerste geruchten op over Android M, de nieuwste versie van het besturingssysteem die tijdens Google I/O op 28 mei onthuld zou worden. Wat de opvolger van Android Lollipop precies brengt is niet duidelijk maar Google zou Nexus-bezitters in ieder geval een update-garantie willen geven.

Volgens de bronnen van het doorgaans goed ingelichte Android Police wil Google nieuwe Nexus-toestellen tot twee jaar na aankoop voorzien van systeemupdates, in de vorm van nieuwe Android-versies. Tot drie jaar na het uitbrengen van een Android-versie of tot minimaal 18 maanden na aankoop in de Google Play Store (welke eerder komt) worden beveiligingsupdates gegarandeerd.

Het lijkt er vooralsnog op dat de update-garanties alleen gelden voor nieuwe Nexus-toestellen. Volgens Android Police zouden de Google Nexus 10 en Google Nexus 7 (2012 en 2013) geen Android-update meer krijgen en zij blijven dus officieel steken op Android 5.x Lollipop. De onlangs gelanceerde Nexus 9 en Nexus 6 zouden voorlopig nog wel Android-updates ontvangen.

  • Delen:
Google Nexus 9
Android Lollipop (5.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.