Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Goedkope Samsung-tablet duikt op in Bluetooth-database

Geschreven door
Geplaatst op22 mei 2015, 11:04 CategorieAndroid

Afgelopen februari verschenen er al verschillende geruchten over budget-tablets van Samsung maar sindsdien zien we eigenlijk alleen aanwijzingen voor middenklasse en high-end modellen van de Koreaanse fabrikant. Tot vandaag want in de Bluetooth-database zijn aanwijzingen voor de komst van een goedkope Samsung-tablet opgedoken.

Een Samsung-tablet met modelnummer SM-T561 heeft deze week een Bluetooth-certificaat gekregen, wat mogelijk duidt op een lancering op korte termijn. Uit de documentatie kunnen opmaken dat de tablet over Bluetooth 4.0 beschikt en dat een lancering nabij is maar verder komen weinig interessants tegen. Wel dook dit modelnummer een aantal weken geleden al op in benchmarks.

Als we deze benchmarks van GFXBench mogen geloven is de SM-T561 een 9.7-inch tablet met een resolutie van 1.290 bij 800 pixels en draait het model op een quadcore Spreadtrum SC8330-processor met een kloksnelheid van 1.3GHz. Verder zou de tablet beschikken over 1.5GB aan werkgeheugen en 8GB aan intern opslaggeheugen dat met een microSD-kaart uitgebreid kan worden. Waarschijnlijk draait dit model op Android 5.0 Lollipop. Samsung heeft de tablet zelf nog niet officieel aangekondigd maar we verwachten dus op korte termijn meer van de Koreaanse fabrikant te horen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.