Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google bevestigt Android M-onthulling tijdens I/O 2015

Geschreven door
Geplaatst op27 mei 2015, 9:24 CategorieAndroid

Google heeft in een interview laten weten dat we tijdens de I/O-presentatie van dit jaar de officiële aankondiging van Android M mogen verwachten. Verder laat het bedrijf weten de Android-ervaring op alle apparaten beter te willen maken.

Android M wordt aangekondigd tijdens I/O

Het was eerder al een verhaal in de wandelgangen, maar vandaag weten we het zeker: Android M, het nieuwe Android, zal tijdens de I/O-presentatie worden aangekondigd deze week. Dat heeft Googles onderdirecteur van de Android-afdeling, Hiroshi Lockheimer, bekendgemaakt in een interview. Lockheimer geeft ook aan tijdens dat interview dat nieuwe iteraties van het besturingssysteem inmiddels een jaarlijks fenomeen geworden is, omdat dat voor iedereen goed is. Zo weten ontwikkelaars en consumenten immers waar ze aan toe zijn.

In het interview komt ook Android N aan bod, maar dat was meer om aan te geven dat we die versie volgend jaar tijdens I/O 2016 kunnen verwachten. Lockheimer geeft aan dat Google niet zomaar van plan is Android op allerlei apparaten met touchscreens te plaatsen, om de simpele reden dat het kan. Nee, mocht Android een rol in de verbetering van een ervaring kunnen spelen, dan wil Google juist dat het OS vertegenwoordigd is. Ook geeft hij aan dat het geen ‘verschillende smaken’ van Android zijn, maar uiteindelijk één gecoördineerde ervaring.

It’s really about thinking about these different screens, if you will, holistically. How do they work with each other? A watch, and a phone, and a TV, and a car, and a tablet, how can they coordinate, and how can they actually enrich our lives, and make things that were harder before more useful?

Als laatste geeft Lockheimer zijn visie op hoe andere fabrikanten omgaan met het besturingssysteem. Volgens de beste man is het zo dat andere fabrikant veel voorzichtiger omgaan met het OS en er niet zomaar meer van alles aan vastplakken. Er is meer evenwicht ontstaan en Android 5.0 Lollipop (Android L, zogezegd), met zijn Material Design, heeft daar aan bijgedragen. We hebben in de afgelopen weken al wat verhalen over Android M gehoord en die kun je allemaal teruglezen in onze uitgebreide nieuwsarchief.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.