Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google brengt factory images Android 5.1.1 voor Nexus 7 en Nexus 10 uit

Geschreven door
Geplaatst op1 mei 2015, 11:04 CategorieAndroid

Zoals altijd bij een update voor het Android-besturingssysteem zet Google de zogenaamde factory images online zodat je zelf met de update aan de slag kunt. Deze week heeft Google de factory images van Android 5.1.1 voor de Nexus 7 (2012 en 2013) en Nexus 10 online gezet.

Android 5.1.1

Android 5.1.1 Lollipop is een kleine update voor het besturingssysteem en, zoals het versienummer al doet vermoeden, de opvolger van Android 5.1. Deze versie bracht enkele nieuwe features met zich mee, maar moest er vooral voor zorgen dat er een aantal nare bugs worden opgelost voor het platform. Desondanks was ook deze software niet zo vlekkeloos als Google voor ogen had. Google heeft nog niet bekendgemaakt wat de Android 5.1.1-update exact inhoudt maar we verwachten relatief kleine verbeteringen en bugfixes voor problemen die met Android 5.1 geïntroduceerd werden.

Nexus-tablets

Bezitters van de Google Nexus 7 2012, de Google Nexus 7 2013 en de Google Nexus 10 kunnen nu al met Android 5.1.1 aan de slag. Google heeft de factory images voor deze tablets online gezet. Via deze pagina kun je de factory images zelf downloaden en installeren, maar zorg voor een goede back-up aangezien je al je data kwijt kunt raken.

De verwachting is dat Android 5.1.1 binnen enkele weken alle tablets ook via een Over The Air-update zal bereiken. Heb je dus nog even geduld dan hoef je niet zelf met de factory images aan de slag te gaan.

Lees meer over alle nieuwigheden in Android 5.1 Lollipop.

  • Delen:
Nieuwe Google Nexus 7 (2013)
Android KitKat (4.4)
Google Nexus 10
Android KitKat (4.4)

Reacties

  1. Buizerd
    09 mei, 2015 om 9:46

    Via OTA de 5.1.1 op mijn Nexus 7 (2012)
    Leek in begin een goede verbetering maar wel trager opstarten van de app’s.
    Echter na 2 dagen toch weer “niet reageren” van chrome en volledig vastlopen van het systeem.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.