Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google gaat leeftijdsclassificatie aanpassen in Google Play

Geschreven door
Geplaatst op27 mei 2015, 11:09 CategorieAndroid

Google wisselt binnenkort zijn huidige leeftijdsclassificatie in voor een ander beoordeelsysteem, dat extern wordt beheerd. Google doet dit omdat het bedrijf zich ervan bewust is dat er steeds meer jonge kinderen ronddwalen in Google Play.

Google Play krijgt externe leeftijdsclassificatie

Google is voornemens om de manier waarop de leeftijdsclassificatie wordt bepaald voor een app, aan te passen. Dit nieuwe systeem zal gaan leunen op externe beoordelaars, in plaats van de ontwikkelaars die nu nog zelf de leeftijdsclassificatie in handen hebben. Het bedrijf is er zich van bewust dat er momenteel veel jonge kinderen door Google Play bladeren en wil ouders graag meegeven dat het de verantwoordelijkheid serieus neemt. Google stapt daarom over op al bekende leeftijdsclassificaties, zoals we die al tegenkomen op hoesjes van videogames.

De International Age Rating Coalition zal straks alle verantwoordelijkheid dragen voor de leeftijdsclassificaties. Hoewel die organisatie pas twee jaar geleden is opgericht, bestaat het uit medewerkers die al jaren werken met leeftijdsclassificaties. Deze groep zal geen algemene classificatie afgeven voor een app of game, maar ook lokale verschillen in de wet of gebruiken meenemen in de beoordeling. Dat betekent inderdaad dat apps in Nederland een andere beoordeling kunnen krijgen dan bijvoorbeeld in Japan of de Verenigde Staten.

De volgende organisaties werken mee aan de nieuwe beoordelingen.

  • The Australian Classification Board
  • Classifcacao Indicativa (Brazilië)
  • The Entertainment Software Rating Board (ESRB, Noord-Amerika)
  • Pan European Game Information (Pegi, Verenigd Koninkrijk en 29 andere Europese landen)
  • Unterhaltungssoftware Selbstkontrolle (Duitsland)

Mocht een land niet zijn voorzien van z’n eigen organisatie, dan wordt er wel een algemene beoordeling afgegeven. Maar daar zullen we hier in Nederland niet mee te maken krijgen, aangezien wij Pegi hebben om over ons te waken. Mocht het nou zijn dat één van de bovenstaande instanties een app niet wil beoordelen, dan wordt die ook niet uitgebracht op Google Play. Deze verandering hoeft niet te betekenen dat ontwikkelaars langer bezig zijn met de ontwikkeling van het product, aldus de International Age Rating Coalition.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.