Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Hangouts heeft geen end-to-end-encryptie

Geschreven door
Geplaatst op12 mei 2015, 16:59 CategorieAndroid

Google heeft toegegeven dat de Hangouts-applicatie niet is voorzien van de end-to-end-encryptie, die bijvoorbeeld Telegram en WhatsApp wel hebben. Hangouts is wel voorzien van een beveiligingslaag, maar Google kan nog altijd meekijken en informatie delen.

Geen end-to-end-encryptie voor Google Hangouts

Een thread op het forum Reddit heeft ervoor gezorgd dat Google heeft toegegeven dat Google Hangouts, één van de chatapplicaties van Google, niet voorzien is van end-to-end-encryptie. Er is natuurlijk wel een laag aan beveiliging aanwezig, zodat niet iedereen mee kan kijken, maar Google kan nog wel zien wat je allemaal vertelt en kan waar nodig de informatie met de overheid delen. Andere populaire chatapps, zoals Apples FaceTime, Telegram en WhatsApp van Facebook, zijn wel allemaal voorzien van end-to-end-encryptie.

Telegram heeft eerder zelfs bekendgemaakt dat het extra lagen aan beveiliging wil aanbieden aan zijn gebruikers op het Android-platform. Eerder waren deze wijzigingen al doorgevoerd in de iOS-versie van de app. De update voegt een aantal optionele lagen veiligheid aan in de vorm van langere wachtwoorden of een extra pincode voor het ontgrendelen van de berichtendienst. Daarnaast kun je nu direct Telegram vergrendelen vanuit een chatvenster en kun je instellen dat de app zichzelf vergrendelt na een bepaalde tijd aan inactiviteit.

WhatsApp had dus ook in een eerder stadium aangegeven de apps te voorzien van end-to-end-encryptie. Met de update, die medio november 2014 werd uitgebracht, versleutelt WhatsApp namelijk je berichten van end-to-end, van gebruiker naar gebruiker dus. Dat houdt in dat WhatsApp zelf niet je berichtjes meer kan lezen, ook al zou er een overheidsinstantie zijn die daarom zou vragen. Het mooie aan deze update is dat de feature als standaard staat ingesteld en dus alle WhatsApp-gebruikers zijn voorzien van de beste beveiliging.

  • Google Hangouts
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.