Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Google lanceert Android Pay tijdens I/O’

Geschreven door
Geplaatst op28 mei 2015, 10:01 CategorieAndroid

Google zou volgens The New York Times voornemens zijn de Android Pay-betaaldienst te gaan lanceren tijdens de I/O-presentatie. Die presentatie vindt vanavond Nederlandse tijd plaats en begint om half zeven.

Gerucht: Android Pay komt eraan

Google zou tijdens de I/O-presentatie van vanavond de nieuwe betaaldienst Android Pay gaan aankondigen, aldus The New York Times. Daarnaast zou Google ook nog extra aandacht geven aan Google Wallet, ook al is die dienst niet heel erg populair in Nederland. Je kunt er betaling mee verrichten in Google Play, maar verder houdt het hier wel op. Met Android Pay kun je betalingen verrichten zoals met Apple Pay, maar ook speciale punten verzamelen in bonusprogramma’s en meer, zonder je creditcard te hoeven aflezen.

Android Pay moet er ook voor zorgen dat Google Wallet weer in de schijnwerpers staat, aangezien Google tevens voornemens is die betaaldienst opnieuw te lanceren. Maar dan voornamelijk voor betalingen van persoon tot persoon, als in vriend naar vriend. Facebook en Snapchat hebben zich internationaal ook al op die markt begeven, dus zou Google het wel tijd vinden voor wat gezonde concurrentie. Google Wallet bestaat al een tijdje, maar is nooit echt van de grond gekomen, omdat gebruikers niet precies wisten wat ermee te doen.

Google Wallet heeft al de mogelijkheid om van persoon naar persoon geld over te maken, maar eerst was het een soort digitale portemonnee. Dat idee sloeg destijds echter nog niet aan en daardoor werd het een soort opslagplaats voor cadeaukaarten. Daarna werd pas overgestapt op de huidige versie. Die versie is in staat NFC-betalingen te verrichten, cadeaukaarten op te slaan, onderlinge betalingen te doen en meer. Google Wallet is dus al krachtig en afgewerkt. Waar Google echter de mist mee inging, is dat het product niet goed in de markt gezet is.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.