Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Google lanceert familievriendelijke Android-appsectie eind mei’

Geschreven door
Geplaatst op18 mei 2015, 9:50 CategorieAndroid

Naar verluidt is Google voornemens de familievriendelijke appsectie binnen Google Play op 28 mei 2015 te lanceren, tijdens I/O 2015. Dat is de eerste dag van de ontwikkelaarsconferentie. Dit blijkt uit een naar ontwikkelaars gestuurde mail.

Android-apps voor iedereen

Uit een e-mail die is gestuurd naar app-ontwikkelaars, blijkt dat Google developers aanmoedigt voor 28 mei 2015 hun apps in te leveren voor een nieuwe sectie op Google Play: de familievriendelijke variant. Aangezien 28 mei de eerste dag van de Google I/O-conferentie is, wordt er nu gedacht dat ook op die datum de nieuwe sectie van de Google Play Store wordt gelanceerd. I/O is een jaarlijkse conferentie voor ontwikkelaars die Google organiseert, waar de focus wordt gelegd op het ontwikkelen van apps voor Android en meer.

google-play-store-familie-kinderen

Ooit was er een tijd waarin Google iedereen van alles liet publiceren in de Google Play Store: de zoekmachinegigant besteedde geen tijd aan het monitoren of goedkeuren van applicaties. Maar nu Google Play zo flink gegroeid is, is het niet alleen een juridische noodzaak, maar ook een logistieke. Ouders vinden het geen fijn idee dat hun kind in een winkel kan rondkijken waar ook beeldmateriaal voor volwassenen aanwezig is, evenals software die schade kan aanrichten aan de Android-smartphone of tablet waar het kind mee speelt.

De familievriendelijke afdeling binnen Google Play zou dan ook Googles eerste, grote stap zijn richting een meer gecontroleerde omgeving, waar alle leden van het gezin naar apps kunnen zoeken, zonder ergens voor gevaar te lopen. Dergelijke middelen bestaan overigens al wel, maar zijn niet voor iedereen beschikbaar. Op een aantal Samsung-apparaten bestaat de Kid Mode en ook de Nabi-tablets hebben een aparte winkel gelanceerd waar kinderen veilig kunnen browsen. Het is nu wachten tot eind mei om te kijken wat Google aankondigt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.