Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Google legt focus op batterijduur met Android M’

Geschreven door
Geplaatst op26 mei 2015, 9:53 CategorieAndroid

Volgens de laatste geruchten is het zo dat Google wederom inzet op accuduur en ram-gebruik als het gaat om het nieuwe Android, Android M. Tijdens de aankomende I/O-presentatie van het bedrijf uit Californië gaan we er ongetwijfeld meer over horen.

Gerucht: Focus accuduur en ram-gebruik voor Android M

Er zijn vandaag nieuwe geruchten opgedoken over Android M, het nieuwe Android-besturingssysteem dat Google mogelijk dit jaar gaat uitbrengen en tijdens de I/O-presentatie gaat aankondigen. Eén van de geruchten spreekt over een developers release build, of developer preview. Android 5.0 Lollipop kreeg vorig jaar dezelfde behandeling, dus we zouden er niet vreemd van opkijken wanneer dit gedeelte van het gerucht in elk geval klopt. Google geeft ontwikkelaars alvast een voorproefje om hun apps te kunnen optimaliseren.

Voortkomend uit dit gerucht is de berichtgeving dat Google voornemens is Android M al in augustus van dit jaar te willen lanceren, wat aanzienlijk sneller is dan vorig jaar. Het kan zijn dat de timeframe voor de release nog wordt aangepast; augustus is wel heel erg dichtbij. Het andere gerucht heeft het over de focus op accuduur (batterijverbruik) en ram-gebruik. Volgens bronnen is het zo dat Android M nog zuiniger moet zijn dan Lollipop. Dat OS kreeg dezelfde belofte mee, maar bleek helaas niet voor iedereen zo te zijn.

Google wil de nadruk leggen op slim omgaan met alle resources en performance omhoog gooien voor alle Android-apparaten, zoals apparaten zoals de Nexus 7 en de Nexus 10. Dat wil Google bereiken door de hard- en software slimmer te laten samenwerken en door afsnijroutes te gebruiken wanneer dat mogelijk is. Daardoor gaat het gebruik van het werkgeheugen achteruit en scheelt dat weer energie, waardoor je batterij ook weer langer meegaat. Mogelijk betekent dit ook dat Play Services, mogelijk je zwaarste app, minder zwaar wordt.

  • Delen:
Google Nexus 10
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.