Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google noemt Android M intern Macadamia Nut Cookie

Geschreven door
Geplaatst op25 mei 2015, 11:34 CategorieAndroid

Google noemt Android M, de opvolger van Android 5.0 Lollipop, momenteel intern Macadamia Nut Cookie (MNC). Dit gaat straks nog veranderen. Tijdens de I/O-presentatie van Google gaat het bedrijf officieel dit besturingssysteem aan de wereld laten zien.

Android M wordt Macadamia Nut Cookie genoemd

Het is zo goed als zeker dat Google de volgende iteratie van het Android-besturingssysteem tijdens de I/O-presentatie van dit jaar gaat aankondigen. Tijdens die presentatie zal de naam ongetwijfeld nog niet worden bekendgemaakt en zal Google Lollipops opvolger Android M blijven noemen. Maar dat neemt niet weg dat Google intern en op het Android Open Source Platform al een andere naam gebruikt. En die naam is Macadamia Nut Cookie. De kans is groot dat die naam wordt aangepast wanneer het OS gelanceerd wordt.

Waarom we er dan toch over schrijven? Omdat het ergens ook wel leuk is. We deden hetzelfde met Android 5.0 Lollipop, toen dat OS ook nog voornamelijk uit geruchten bestond, dat Lemon Meringue Pie genoemd werd. We weten inmiddels allemaal dat de naam Lollipop gebruikt wordt om Android 5.0 en Android 5.1 aan te duiden. Toen KitKat nog geen officiële naam had, werd het OS ook Key Lime Pie genoemd. Waarschijnlijk heeft Google gewoon een enorme voorkeur voor zoete snoepjes en desserts, vandaar al die namen.

Android M wordt naar alle waarschijnlijkheid op 28 mei aangekondigd tijdens de Google I/O-presentatie. Wat we precies van Android M kunnen verwachten is vooralsnog onduidelijk. Er gaan wel geruchten dat Google het mogelijk gaat maken om nagenoeg het complete besturingssysteem middels je stem te bedienen. Deze functie gaat onder de naam Voice Access en biedt ontwikkelaars de mogelijkheid spraakbediening in apps te integreren. Ook zal Android for Work een belangrijke rol gaan spelen in de nieuwe versie van het OS.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.