Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Now on Tap biedt contextuele informatie in elk scherm

Geschreven door
Geplaatst op28 mei 2015, 20:10 CategorieAndroid

Niet alleen Android krijgt een grote update in de vorm van Android M, ook Google Now krijgt nieuwe mogelijkheden. Google heeft vandaag Now on Tap geïntroduceerd waarmee contextuele informatie in elk scherm op je tablet of smartphone getoond wordt.

Google Now on Tap

Google Now on Tap is een nieuwe toevoeging aan de digitale assistent. Hiermee wordt het met één simpele tap/tik mogelijk om informatie naar voren te toveren, ongeacht het scherm waar je jezelf op dat moment in bevindt. Zo kun je door de home-knop ingedrukt te houden of een spraakopdracht uit te voeren altijd interessante en relevante informatie tonen, gebaseerd op de informatie die je al voor je hebt.

Google-Now-on-Tap

Google gaf tijdens de I/O-presentatie een aantal voorbeelden. Zo kun je bijvoorbeeld tijdens het luisteren naar muziek binnen een muziek-app met een simpele spraakopdracht informatie over de artiest opzoeken, of je kunt de home-knop ingedrukt houden wanneer iemand je een e-mail of bericht stuurt met de vraag of je vanavond naar de film wilt. Vervolgens toont Google Now de films die die avond draaien.

Google Now on Tap wordt met de komst van Android M beschikbaar en kan gebruikt worden in nagenoeg alle applicaties die beschikbaar zijn voor het Android-besturingssysteem. Hiervoor zijn geen aanpassingen van ontwikkelaars vereist.

Lees meer over Android M.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.