Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Photos-app mogelijk al gelekt

Geschreven door
Geplaatst op25 mei 2015, 12:14 CategorieAndroid

Mogelijk is de Google Photos, waar al veel geruchten over bestaan, vroegtijdig gelekt, waardoor we al enkele functies kunnen zien. Google Photos is een fotodienst van Google+, maar dan losgekoppeld van het sociale netwerk.

Google Photos mogelijk al gelekt: dit zijn enkele nieuwe functies

Over de Google Photos-applicatie horen we nu al wekenlang geruchten. Deze dienst zou in feite de losgekoppelde fotoback-updienst van het sociale netwerk Google+ zijn, waar veel mensen dankbaar en graag gebruik van maken. Omdat het netwerk minder populair is, zou Google beide diensten uit elkaar willen halen. Eerder melde Bloomberg dat die app dichterbij is dan we wellicht dachten: mogelijk wordt-ie gepresenteerd tijdens de I/O-presentatie van Google, die eind mei plaatsvindt. Nu schijnt de app al gelekt te zijn.

Wanneer je Google Photos straks voor het eerst opstart, dan krijg je een vertrouwde introductie te zien. Daar raak je binnen enkele seconden vertrouwd met de meest basale functies van de app. Met Google Photos kun je straks zoeken op mensen, dieren en objecten, automatisch foto’s opslaan en foto’s in verschillende weergaven laten zien, bijvoorbeeld per week, maand of dag. Ook kun je ervoor kiezen dezelfde interface te nemen die je nu al kent van Google+, mocht je een fervent gebruiker van dat sociale netwerk zijn.

Enkele nieuwe features op een rij:

  • Door te knijpen en los te laten kun je op de foto in- en uitzoomen;
  • Door te swipen blader je door je foto’s;
  • Je kunt meerdere foto’s selecteren door over je scherm te vegen;
  • Autoawesome wordt Assistent – met deze assistent kun je heel snel een aantal dingen realiseren, zoals automatisch verhalen en animaties laten maken, maar je kunt ook albums, films en collages produceren;
  • De bewerkinterface heeft ook een facelift gekregen en laat gebruikers gemakkelijker filters kiezen en groottes aanpassen.

Zoals gezegd wordt verwacht dat Google Photos tijdens de I/O-presentatie van dit jaar wordt aangekondigd. Die presentatie vindt plaats op 28 mei 2015.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.