Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google rolt Android 5.1 voor Nexus 9 uit

Geschreven door
Geplaatst op12 mei 2015, 9:31 CategorieAndroid

Google heeft laten weten dat je nu elk moment de Android 5.1-update voor je Google Nexus 9-tablet kunt verwachten en downloaden. Het bedrijf uit Californië is namelijk begonnen met het uitrollen van die update.

Android 5.1 arriveert op Nexus 9

Google heeft aangekondigd dat het bedrijf vanaf vandaag begint met de uitrol van Android 5.1 (Android 5.1.1, om precies te zijn) voor de Nexus 9-tablet. Nexus 9-bezitters hebben heel lang op deze update moeten wachten, terwijl andere Nexus-apparateneigenaars al lang deze Android-versie hebben kunnen downloaden. Eerder deze maand werd de tablet nog voorzien van Android 5.0.2, een versienummer die de Nexus 7 al in december kreeg. Beide tablets hebben sindsdien problemen die de apparaten in sommige gevallen onbruikbaar maken.

nexus-9-android-5-1

Dit nieuws kwam vrijdag ook al op de redactie binnen, maar na een aantal dagen wachten werd duidelijk dat de update niet zo komen. Houd de komende dagen dus goed je Nexus 9 in de gaten. De Google Nexus 9 is de nieuwste tablet van het bedrijf en beschikt over een 8.9-inch hoge resolutie display. Ook is de tablet voorzien van een Nvidia Tegra K1-processor, 2GB aan werkgeheugen, 16GB of 32GB aan opslaggeheugen, Bluetooth met NFC en twee camera’s. Onze ervaringen met dit model vind je in de Google Nexus 9 review.

Android 5.1.1 Lollipop is een kleine update voor het besturingssysteem en is de opvolger van Android 5.1. Deze versie bracht enkele nieuwe features met zich mee, maar moest er vooral voor zorgen dat er een aantal nare bugs worden opgelost voor het platform. Desondanks was ook deze software niet zo vlekkeloos als Google voor ogen had. Google heeft nog niet bekendgemaakt wat de Android 5.1.1-update exact inhoudt maar we verwachten relatief kleine verbeteringen en bugfixes voor problemen die met Android 5.1 geïntroduceerd werden.

  • Delen:
Google Nexus 9
Android Lollipop (5.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.