Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Google zet in op vingerafdrukscanners voor Android M’

Geschreven door
Geplaatst op22 mei 2015, 10:18 CategorieAndroid

Naar verluidt zal Google software voor de vingerafdrukscanner als standaard meeleveren voor de volgende versie van Android: Android M. De technologie achter de software zal mogelijk tijdens de I/O-presentatie gepresenteerd worden.

Gerucht: Android M legt focus op vingerafdrukscanners

De laatste tijd zien we steeds meer fabrikanten een vingerafdrukscanner toevoegen aan hun Android-smartphones, -phablets en -tablets en dat is waarschijnlijk voor Google reden genoeg om standaard software voor een dergelijke scanner in de bouwen in de nieuwe versie van Android: Android M. Maar de kwaliteit van die scanners wisselt per apparaat, omdat fabrikanten er zelf verantwoordelijk voor zijn. Dus zou het prettig zijn als er tenminste een standaard is voor Android en daar zou Google momenteel aan werken.

Volgens de website Buzzfeed en Ars Technica werkt Google namelijk achter de schermen aan de technologie voor de vingerafdrukscanner. Die technologie zou tijdens de I/O-presentatie van dit jaar worden gepresenteerd, samen met de introductie van het nieuwe Android-besturingssysteem. Het zou ons in elk geval niet vreemd lijken wanneer Google zelf met technologie voor de vingerafdrukscanner aan komt zetten. Eerder kwam namelijk al naar buiten dat het deukje in de Google Nexus 6 bedoeld was voor een scanner van je vingerafdruk.

In 2011 was Motorola de eerste fabrikant die een vingerafdrukscanner in de smartphone Atrix 4G implementeerde, maar het bedrijf dat voor die technologie zorgde, Authentec, werd echter een jaar later opgekocht door Apple, voor een bedrag van 356 miljoen dollar. En omdat Apple dat bedrijf kocht, had Motorola geen toegang meer tot de technologie. Authentec is volgens de voormalige bestuursvoorzitter bij Motorola, Dennis Woodside, de beste fabrikant als het gaat om vingerafdrukscanners – en die zit nu in de iPhone 6 (Plus).

  • Delen:
Google Nexus 6
Android Lollipop (5.0)
Apple iPhone 6 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.