Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Googles zelfstandige Photos-app komt er mogelijk bijna aan

Geschreven door
Geplaatst op20 mei 2015, 10:00 CategorieAndroid

Naar verluidt staat de zelfstandige Google Photos-applicatie al om de hoek en klaar om gepresenteerd te worden tijdens I/O 2015. Deze losse foto-applicatie zou eigenlijk de fotoback-updienst zijn die we kennen van Google+, maar dan losgekoppeld van het netwerk.

Gerucht: Google Photos wordt eind mei gepresenteerd

De geruchten dat Google binnenkort met een eigen Photos-applicatie op de proppen komt, zijn er nu al een tijdje. Deze dienst zou in feite de losgekoppelde fotoback-updienst van het sociale netwerk Google+ zijn, waar veel mensen dankbaar en graag gebruik van maken. Omdat het netwerk minder populair is, zou Google beide diensten uit elkaar willen halen. Nu meldt Bloomberg dat die app dichterbij is dan we wellicht dachten: mogelijk wordt-ie gepresenteerd tijdens de I/O-presentatie van Google, die eind mei plaatsvindt.

Die fotoback-updienst van Google+ valt dus goed in de smaak en was één van de redenen voor het sociale netwerk te gaan, ook al zaten al je vrienden daar niet op. Je hebt in principe toegang tot het ongelimiteerd uploaden van foto’s (mits je foto’s niet breder worden dan 2048 pixels) en kan automatisch effecten laten toevoegen, zodat ze er nog mooier uitzien. Ook bestaan er de opties je foto’s simpel en snel in een GIF te laten veranderen of in een mooie verzameling, zodat je allerlei herinneringen voorbij ziet schieten op het scherm van je apparaat.

De back-updienst is helemaal gratis te gebruiken, net zoals die van bijvoorbeeld Flickr. Verder meldt Bloomberg dat, mocht Photos worden losgekoppeld van Google+, je die foto’s sneller kunt posten op andere sociale netwerken, zoals Facebook en Twitter, aangezien de koppeling met Google+ stukken minder aanwezig is. Eerder heeft Google al iets over de veranderingen bij Google+ gezegd, maar toen werd het niet meteen duidelijk dat Photos een losstaande applicatie zou worden. Eind mei horen we hier mogelijk meer over.

  • Google+
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.