Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Grim Fandango Remastered uitgebracht voor Android en iOS

Geschreven door
Geplaatst op6 mei 2015, 10:51 CategorieAndroid

Double Fine Productions brengt één van de meest geliefde point-and-click adventures aller tijden naar Android en iOS toe: Grim Fandango. In Grim Fandando speel je met Manuel “Manny” Calavera, een soort reisagent die mensen naar het rijk der doden helpt.

Grim Fandango Remasterd nu uit op Android en iOS

In Grim Fandando speel je met Manuel “Manny” Calavera, een soort reisagent die onlangs overleden mensen helpt de overstap te maken van The Land of the Living naar The Land of the Dead. In The Land of the Dead heb je de Ninth Underworld – dat is uiteindelijk de plek waar je de rest van het eeuwige leven zal doorbrengen. Grim Fandango is een adventure game. Dat betekent dat je wel in de 3D-levels kunt rondlopen, maar dat je niet elk object kunt aanraken. Vaak kun je alleen de spullen pakken die je ergens nodig voor hebt.

Eén van de meest unieke elementen van Grim Fandango is dat het spel geen (echte) interface heeft. Anders dan bij andere adventure games word je niet geholpen door een glimmend object of een dingen waar tekst boven staat (zodat je weet dat je daar heen moet), maar moet je opletten wanneer Manny z’n hoofd naar een bepaald object draait. Kijkt-ie ergens specifiek naar, dan kun je er vergif op innemen dat je het moet oprapen. Van deze Remastered-versie, eerder uitgebracht op PS4, kun je in elk geval verwachten dat-ie grafisch is opgepoetst.

En als we nu nog eens terugdenken aan het origineel, dan is dat ook het enige wat een verbeterde versie van Grim Fandango nodig heeft – een fris en schoon uiterlijk, zonder inhoudelijke veranderingen of aanpassingen aan de atmosfeer. Je kunt de game nu downloaden voor je Android-tablet, mits je er 11,12 euro voor over hebt, Android 4.3 of hoger en 3,2GB aan vrije schijfruimte hebt. iOS-eigenaars hoeven slechts een tientje neer te leggen voor deze game, maar wel minstens iOS 8 en 3,1GB hebben om de game te kunnen spelen op hun iPad.

  • Grim Fandango Remastered
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.