Groen sterretje toont kindvriendelijke apps in Google Play Store

28 mei 2015 1 Minuut 0 Reacties
Google-familie-apps

Met het 'Designed for families'-programma geeft Google ouders en kinderen toegang tot een categorie die compleet ingericht is voor de jongsten onder ons.

Ontwikkelaars moeten voortaan bij het indienen van een app aangeven voor welke leeftijden deze geschikt is en vervolgens wordt gecontroleerd of de applicatie aan de eisen voor deze leeftijden voldoet. Middels een groen sterretje, een speciale badge, wordt in de Google Play Store vervolgens aangegeven dat de app voor kinderen geschikt is en wordt ook de leeftijdscategorie getoond.

In de Google Play Store kun je voortaan naar een speciale familie-sectie gaan en ook filteren op leeftijden zodat je alleen applicaties te zien krijgt voor bijvoorbeeld kinderen van 5 jaar of jonger. Daarnaast kun je binnenkort applicaties zoeken door namen van bekende karakters of shows voor kinderen in te voeren, waaronder bijvoorbeeld Lego of Spongebob.

Ouders krijgen daarnaast meer controle over wat kinderen met een tablet of smartphone doen. Ze kunnen aangeven of kinderen apps mogen kopen, of ze in-app-aankopen mogen doen en ook of ze content voor volwassenen mogen downloaden of streamen. Ook worden speciale accounts voor kinderen in het leven geroepen waarmee ouders wederom meer controle over de activiteiten van de kinderen krijgen. Denk hierbij aan hoelang een kind mag spelen met het apparaat.

Reacties (0)