Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

High-end Acer tablet duikt op in benchmark

Geschreven door
Geplaatst op29 mei 2015, 10:13 CategorieAndroid

Acer richt zich de laatste jaren voornamelijk op budget- en middenklasse tablets; het high-end segment wordt overgeslagen. Maar, daar komt mogelijk binnenkort verandering in. In de database van GFXBench is namelijk de Acer GT-810 opgedoken, een tablet met interessante specificaties.

Uit de database van GFXBench kunnen we opmaken dat Acer werkt aan een nieuwe high-end tablet. Dit model gaat onder de naam GT-810 en beschikt, mits we de benchmarks even voor waarheid aannemen, over een 8.5-inch display met een full hd-resolutie. Ook komt de tablet met een Intel Atom Z8700-processor die een kloksnelheid van 1.6GHz heeft, 2GB aan werkgeheugen, 32GB aan opslaggeheugen dat met een microSD-kaart uitgebreid kan worden, WiFi, Bluetooth met NFC, twee camera’s en Android 5.1 Lollipop-software.

Mogelijk zien we hier de eerste tekenen van leven van de vorige maand getoonde Acer Predator, een tablet die speciaal ingericht is voor het spelen van games. Acer toonde dit prototype tijdens een persevenement in New York maar gaf niet aan of het model de markt ooit zou bereiken. Of en wanneer dit model uit de benchmarkdatabase op de markt verschijnt is dan ook niet duidelijk.

Acer heeft onlangs twee middenklasse tablets aangekondigd voor de Nederlandse markt; de Iconia One 8 en de Iconia Tab 10.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.