Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Home-app wordt gelanceerd met iOS 9’

Geschreven door
Geplaatst op25 mei 2015, 11:04 CategorieApplicaties

Het schijnt zo te zijn dat Apple ondertussen stilletjes heeft gewerkt aan de Home-applicatie en dat die wordt gelanceerd met iOS 9. Daarnaast zou Apple voornemens zijn zowel het OS als deze app tijdens WWDC 2015 te laten zien.

Gerucht: Apple toont Home-app tijdens WWDC 2015

Met HomeKit van Apple kun je als het ware een slim huis realiseren. Zo kun je, mits je apparaten en onderdelen binnen het huis dat toestaan, van alles aan het WiFi-netwerk koppelen en bedienen vanuit één centrale plek, bijvoorbeeld je iPad. Apple is al een ruimte tijd stil rondom Home, maar daar kan binnenkort verandering in komen. Het schijnt namelijk zo te zijn dat het bedrijf uit Cupertino stilletjes heeft verder gewerkt aan de software en die wil presenteren tijdens WWDC 2015, samen met het nieuwe OS, iOS 9.

Over de Home-app wordt gezegd:

  • dat hij in staat is draadloos geschikte apparaten te vinden en te koppelen binnen je huis;
  • dat hij een virtuele omgeving van je huis kan maken en je HomeKit-apparaten kan ordenen;
  • dat hij de Apple TV kan gebruiken als centrale hub voor al je HomeKit-apparaten;
  • dat hij gebruikers kan helpen bij het vinden van HomeKit-apparaten.

HomeKit kun je vergelijken met de HealthKit van het bedrijf: een centraal punt waar al je data samenkomt en waar andere apps (of apparaten, accessoires) data uit kunnen verzamelen. HomeKit-apparatenfabrikanten hebben aangegeven nog niet te weten wanneer ze met de producten op de markt zullen komen, omdat het sterk afhangt van de agenda van Apple. Omdat de Home-app momenteel nog behoorlijk basaal is kan het betekenen dat die helemaal nog niet wordt getoond aan het publiek tijdens WWDC 2015.

Het kan daarnaast ook zijn dat Apple HomeKit achter de schermen houdt en dat consumenten straks de apparaten kunnen bedienen via Siri, de digitale spraakassistent. Eerder gaf Apple al aan in juni meer bekend te maken over de accessoires voor HomeKit, toen het bedrijf reageerde op enkele geruchten. Apple heeft namelijk al een aantal afspraken gemaakt met fabrikanten die dus accessoires zullen maken en in juni zouden we daar dus meer van te zien krijgen. En wat wil het toeval: 8 juni is de WWDC-presentatie van Apple.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.