Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

HTC kondigt binnenkort low-end tablet aan

Geschreven door
Geplaatst op13 mei 2015, 17:36 CategorieAndroid

Het zou zomaar kunnen zijn dat HTC binnenkort een nieuwe tablet aankondigt, die geschikt moet zijn voor het lagere segment van de markt. Over de tablet is helaas nog niets bekendgemaakt, maar hij zou al wel snel uit kunnen komen.

Nieuwe HTC-tablet zou eind juni moeten verschijnen

HTC heeft dus toch nog een tablet op de planning staan. Tenminste, als we de lekker @upleaks mogen geloven. Die claimt namelijk te weten dat HTC in het tweede kwartaal van 2015, die eindigt op 30 juni, een low-end tablet zal lanceren: een tablet gericht op het lagere segment van de markt, dus. Of dit klopt, kunnen we nu nog niet met zekerheid zeggen. Wel weten we dat HTC een tablet in de maak heeft, waar we al eerder geruchten over hebben gehoord. Van die onaangekondigde tablet zijn zelfs al specificaties opgedoken.

Deze nieuwe tablet, die mogelijk op de Google Nexus 9 gaat lijken, krijgt een scherm van 8,9 inch, met een schermresolutie van 1530 bij 2048 pixels. Onder de motorkap zouden we een 2.2GHz octacore Allwinner H8-processor terugvinden, die moet gaan samenwerken met de PowerVR SGX544-gpu. Verder zou er 2GB aan werkgeheugen en 16GB of 32GB intern geheugen meegeleverd worden – alles is echter nog speculatie. De Google Nexus 9 is een high-end tablet die is ontwikkeld door zowel HTC als Google.

Aan de achterkant van de tablet zou een camera van 16 megapixels moeten zitten en aan de voorkant eentje van 8 megapixel. Verder zou de HTC-tablet 7,88 mm dik zijn, wordt er een flinke batterij van 6700 mAh ingebouwd en zou die direct draaien op Android 5.0 Lollipop, inclusief de Sense 7-skin van het bedrijf. De speakers worden aangedreven door BoomSound-stereogeluid. Als laatste zouden er twee versies moeten worden uitgebracht: eentje met alleen wifi en eentje met alleen 4G. Het is nu wachten op de aankondiging.

  • Delen:
Google Nexus 9
Android Lollipop (5.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.