Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Huawei Nexus-phablet gaat lijken op Huawei Mate 8’

Geschreven door
Geplaatst op18 mei 2015, 12:41 CategorieAndroid

De geruchtenmolen draait volle toeren en combineert twee geruchten: de volgende Nexus-phablet zou namelijk gaan lijken of de Huawei Mate 8. Opvallend is dat de Mate 8 nog niet is aangekondigd en het ook nog niet officieel is dat Huawei de volgende Nexus-phablet maakt.

‘Nexus-phablet van Huawei lijkt op onaangekondigde Huawei Mate 8’

We horen nu al weken, zo niet maanden, dat Huawei verantwoordelijk zou zijn voor de nieuwe Nexus-phablet van Google, maar officieel is daar nog niets over bekendgemaakt door beide bedrijven. Ondertussen werkt Huawei ook aan een eigen, andere phablet: de Huawei Mate 8. Nu zijn die twee geruchten gecombineerd tot een veel groter gerucht: de volgende Nexus-phablet, die dus zou worden ontwikkeld door Huawei en zou moeten gaan lijken op de Huawei Mate 8, die de fabrikant officieel dus nog moet aankondigen.

De 6 inch Mate 8 krijgt mogelijk een resolutie van 1440 bij 2560 pixels, wat dus neerkomt op een qhd-resolutie. Onder de motorkap zouden we de 64 bit Kirin 930 octacore-processor vinden, die Huawei zelf heeft ontwikkeld. Aan de achterkant van het apparaat zou een 20.7 megapixel-camera zitten, wat een ware vooruitgang zou zijn in vergelijk met de dertien megapixel-camera op de Mate 7. Die camera zou tevens de Sony IMX220-sensor krijgen. Verder krijgt de Huawei Mate 8 naar verluidt een vingerafdrukscanner en 4G.

Voor de nieuwe Nexus zou gelden dat die dus zou worden voorzien van soortgelijke specs. Maar niet helemaal: zo zou Google liever een Snapdragon 810-processor onder de motorkap willen hebben. Daarnaast zou Huawei werken aan een eigen Android OS, genaamd Kirin. Die zouden we mogelijk ook terug kunnen zien op de Nexus, al lijkt dat ons onwaarschijnlijk. Momenteel is de Huawei Ascend Mate 7 te koop in Nederland. Het toestel heeft een 6 inch ips lcd-display, een resolutie van 1080 bij 1920 pixels en de eigen Kirin-processor.

  • Delen:
Huawei Ascend Mate 7
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.