Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Huawei onthult MediaPad M2, een 8 inch-tablet

Geschreven door
Geplaatst op11 mei 2015, 12:06 CategorieAndroid

Huawei heeft de MediaPad M2 onthuld, de opvolger van de Huawei MediaPad M1. Deze tablet krijgt een 8 inch full hd-scherm met zich mee en komt deze maand al in Frankrijk uit. Vanaf juni zal de fabrikant ook andere markten aandoen.

Huawei MediaPad M2 aangekondigd

Huawei heeft dit weekend de Huawei MediaPad M2 onthuld. Dat is een tablet die de MediaPad M1 moet gaan opvolgen. De tablet krijgt een prijskaartje van 349 euro met zich mee en moet deze maand nog in Frankrijk gaan verschijnen. Vanaf juni zal de fabrikant ook andere markten aandoen met de MediaPad M2, maar onduidelijk is nog welke precies en of Nederland bij die lichting zit. De MediaPad M2 is straks te verkrijgen in het zilver, weegt zo’n 310 gram, is 7,8 millimeter dik en heeft redelijke specs gekregen.

De Huawei MediaPad M2 krijgt een 8 inch-scherm met zich mee, met een full high definition-resolutie van 1200 bij 1920 pixels. Onder de motorkap vinden we de zelf ontwikkelde Kirin 930 64 bit octacore-processor terug, geklokt op 2GHz. De tablet heeft 2GB aan werkgeheugen en beschikt tevens over 16GB aan interne opslagruimte. Maar, er is ruimte voor een micro-sd-kaart, die de opslagruimte kan vergroten met 32GB. Ook draait de MediaPad M2 op Android 5.0 Lollipop, maar nog niet op Android 5.1.

De MediaPad M2 van Huawei is verder voorzien van twee camera’s. De camera aan de voorkant is er eentje van twee megapixels, terwijl de camera op de achterkant beschikt over acht megapixels. Een respectabele batterij van 4800mAh zorgt ervoor dat je tablet lang meegaat op één ontlading. Daarnaast beschikt de MediaPad M2 over alle moderne verbindingen, zoals 4g, 3g, gprs, wifi, micro-usb, bluetooth 4.0 en nfc. Er is ruimte voor een sim-kaart, dus je kunt onderweg niet alleen internetten, maar ook nog bellen met de tablet.

 • Delen:
Huawei MediaPad M1 8.0
Android Jelly Bean (4.2)

Reacties

 1. ANL
  11 mei, 2015 om 12:32

  TJA – IK KAN HET NIET LATEN WANT HET IRITEERT !!!
  Ik QUOTE … “…. De tablet wordt aangedreven door 2GB aan werkgeheugen en beschikt tevens over 16GB aan interne opslagruimte. Maar geen nood: er is ruimte voor een micro-sd-kaart, die de opslagruimte kan vergroten naar maar liefst 32GB. …”….

  Ten 1e wordt een tablet door de CPU aangedreven en niet door werkgeheugen dus domme zin.
  Ten 2e is een uitbreiding van opslag naar 32Gb super triest en niet ..”.. maar liefst ..”.. alsof het een geweldige uitbreiding is…..32Gb is bijna de standaard inmiddels en dus total niets waar je van moet denken wauwww zoals gesuggereerd wordt.

  Beste WESLEY…hou het gewoon strak, zakelijk en to-the-point en maak er niet meer van dan het is…staat dom…is dom….en niemand die je straks nog serieus neemt…..moet je niet willen toch ?? Succes verder !!

  • Wesley Akkerman
   11 mei, 2015 om 14:25

   Hoi Antonio,

   Ik waardeer je feedback, maar ik vind dat je nogal aanvallend overkomt. Dit soort dingen kunnen gewoon normaal besproken worden, toch? ;)

 2. Tiemen
  28 juni, 2015 om 12:10

  Wel apart dat er niet zulke geweldige camera’s op zitten.
  Op mn Huawei P7 zit al een 8 mega pixel front camera en een 13 megapixel back camera..
  Huawei levert mooie goede producten maar ik heb wel het gevoel dat ze met tablets achterlopen ten opzichte van de concurentie..

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.