Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Huawei’s Nexus phablet heeft 5.7 inch scherm’

Geschreven door
Geplaatst op8 mei 2015, 21:38 CategorieAndroid

Een gerespecteerde Chinese analist heeft een aantal specificaties van de nieuwe Nexus onthuld, die door Huawei gemaakt zou gaan worden.

Huawei’s Nexus

Een gerespecteerde Chinese analist genaamd Jiuatang Pan heeft een aantal oude geruchten bevestigd over de volgende Nexus telefoon, die door Huawei gemaakt zou worden. Hij is hoofd van een onderzoeks-instituut in China, waar hij zich gespecialiseerd heeft in de elektronische industrie van China. Pan heeft eerder een aantal invloedrijke papers geschreven, en lekte een aantal details over nieuwe apparaten van onder andere Meizu, Xiaomi en Huawei. Zijn meest recente lek waren de specificaties van de nieuwste MediaTek-chip, die hij helemaal goed had.

Deze week onthulde de Chinese onderzoeker een aantal interessante specificaties van de volgende Nexus phablet, van Huawei. Volgens Pan krijgt de nieuwe Nexus een 5.7-inch scherm met een 2K resolutie, en wordt het totaalpakketje aangestuurd door een Qualcomm Snapdragon 810 processor. Ook onthulde hij dat de nieuwe Nexus in de tweede helft van dit jaar door Google aangekondigd gaat worden, maar dat zal niemand verbazen.

Als deze specificaties kloppen betekent het dat Google verder gaat op het pad dat ze zijn ingeslagen met de Nexus 6 en Nexus 9: Geen budget-telefoons meer maar een high-end phablet met een groot scherm. Het valt op dat de nieuwe Nexus een kleiner scherm gaat krijgen dan de Nexus 6, die had namelijk een 5.96-inch scherm, dat door velen als te groot ervaren werd. Voor Google is het een logische keuze om in zee te gaan met een Chinese fabrikant. Xiaomi, ZTE en Huawei bieden allemaal zeer aantrekkelijke Android-telefoons aan voor een lage prijs, al helemaal als je ze vergelijkt met bijvoorbeeld de Galaxy S6 en de HTC One M9. Ook groeien de eerder genoemde Chinese bedrijven het snelst in ontwikkelingslanden, waar ook de meeste nieuwe smartphone-gebruikers vandaan komen.

Google gaf eerder (tijdens MWC 2015) zelf aan dat ze terug willen keren naar de Chinese markt, en dat ze dat willen doen door samen te gaan werken met een lokaal bedrijf. We moeten nog even afwachten of de specificaties die Jiuatang Pan onthulde echt kloppen, maar gezien zijn reputatie qua lekken en de geruchten die we eerder voorbij zagen komen is de kans groot dat hij er niet ver naast zit.

  • Delen:
Google Nexus 6
Android Lollipop (5.0)
Google Nexus 9
Android Lollipop (5.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.