Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘iOS 9 krijgt vernieuwde Siri’

Geschreven door
Geplaatst op6 mei 2015, 9:26 CategorieApplicaties

Interne en anonieme bronnen bij Apple hebben aangegeven dat het bedrijf voornemens is Siri in een nieuw jasje te steken voor iOS 9. Waarschijnlijk gaat Siri in het nieuwe iOS meer lijken op de versie die we tegenkomen op de Apple Watch.

Gerucht: Siri in iOS 9 lijkt op de Siri van Apple Watch

Op dit moment werkt Apple hard aan een eerste versie van iOS 9, die voorlopig nog in het teken staat van grote bugfixes en prestatieverbeteringen. Naar alle waarschijnlijkheid zal het nieuwe besturingssysteem worden tentoongesteld tijdens de WWDC-presentatie, waar we onder andere zullen kennismaken met de nieuwe Siri. En daar heeft de anonieme Apple-bron al de eerste info over vrijgegeven: deze Siri zal namelijk gaan lijken op de Siri die we tegenkomen op de Apple Watch; dat zal het met name te danken hebben aan de kleurrijke interface.

Apple geeft ieder jaar een nieuwe versie van haar besturingssysteem uit: iOS. En ieder jaar komen er nieuwe functies bij. Het OS wordt dus steeds uitgebreider en zwaarder en dat betekent dat er meer bugs opduiken waardoor het OS minder goed presteert. Het lijkt erop alsof Apple dat nu wil tegengaan, met de volgende grote update: iOS 9. Officieel is er nog maar weinig bekendgemaakt over het besturingssysteem en al het nieuws dat we tot nu toe hebben ontvangen, vallen daarom ook onder de categorie ‘geruchten’.

Tijdens de WWDC (Worldwide Developers Conference) geeft Apple jaarlijkse een presentatie, waarin het bedrijf de plannen voor de toekomst van de besturingssystemen iOS en OS X geeft. Dit jaar vindt de WWDC vanaf 8 juni tot en met 12 juni plaats. De kaartjes kosten 1599 dollar per stuk. Wat Apple precies in petto heeft, geeft het bedrijf natuurlijk van tevoren niet vrij, maar weet in elk geval dat er wordt voortgebouwd op de basis die Apple voor zichzelf gelegd heeft en nieuwe manieren aanhaalt voor innovatie binnen bestaande platformen.

  • Delen:
Apple iPad Air 2
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.