Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘iOS 9 legt de nadruk op kwaliteit, krijgt minder nieuwe features’

Geschreven door
Geplaatst op25 mei 2015, 9:55 CategorieBesturingssystemen

Volgens een aantal bronnen zal Apple met de release van iOS 9 de nadruk op kwaliteit en stabiliteit gaan leggen, en minder op nieuwe functies. Ook is het zo dat dit besturingssysteem ervoor moet zorgen dat oudere apparaten weer als een zonnetje gaan lopen.

iOS 9: meer kwaliteit en stabiliteit, minder nieuwe functies

Er zijn een aantal opmerkelijke geruchten over iOS 9 verschenen. Zo zal Apple van tevoren de nieuwe features voor het OS beter gaat testen, zodat de release van iOS 8 niet herhaald wordt. Ook is het zo dat dit nieuwe besturingssysteem meer focus krijgt op kwaliteit en vooral stabiliteit en minder op nieuwe features, ook al komen er wel een aantal nieuwe features aan, als we de andere geruchten mogen geloven. Ook wordt er meer nadruk gelegd op beveiliging: de jailbreak community zou het in de toekomst veel moeilijker moeten krijgen.

Daarnaast zou de iCloud Drive een betere beveiliging met zich meekrijgen en zien we ook dat er zoiets als Trusted WiFi zou worden toegevoegd. Met Trusted WiFi zal je iOS-apparaat je data encrypteren wanneer je op een onbekend netwerk zit. Maar het zou ook kunnen zijn dat we een dergelijke feature pas in iOS 10 zullen zien. iOS 9 zal ook worden gebruikt om oudere Apple-apparaten sneller te laten lopen, door de nadruk op prestatieverbeteringen: daardoor kunnen je oude iOS-apparaten weer als een zonnetje lopen.

Maar dat is niet de enige methode om ervoor te zorgen dat oudere iOS-apparaten soepeler zullen lopen wanneer iOS 9 wordt vrijgegeven. Apple gaat namelijk ook wat veranderingen doorvoeren in de programmeercode, en dat is voordelig voor zowel ontwikkelaars als consumenten. Zo hoef je niet constant dezelfde basis voor elke app te downloaden, maar krijg je in plaats daarvan al één basis mee in het OS. Dat scheelt niet alleen ruimte op je interne schijf, maar het scheelt je ook downloadtijd (en eventueel data, wanneer je niet op WiFi zit).

Apple houdt op 8 juni WWDC-presentatie: dan leren we ongetwijfeld meer over iOS 9.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.