Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘iOS 9 ondersteunt Force Touch van aankomende hardware’

Geschreven door
Geplaatst op26 mei 2015, 17:24 CategorieiPad

Het volgende besturingssysteem van Apple voor mobiele apparaten, iOS 9, zou Force Touch gaan ondersteunen van toekomstige hardware. Mocht dit kloppen, dan krijgen de volgende iPhones en iPads mogelijk Force Touch-bediening, zoals op de Apple Watch.

Gerucht: Force Touch voor iOS 9

Er doen momenteel verschillende geruchten de ronde. De eerste is dat Apple momenteel werkt aan een nieuwe iPhone, waarvan er wederom twee modellen zouden komen: de iPhone 6s en de iPhone 6s Plus. Dit zouden in principe iPhone 6-modellen worden, maar dan met één significante extra: een scherm met implementatie van Force Touch, zoals we die kennen van de Apple Watch. Omdat Force Touch niet zou werken zonder software, zou Apple daarom ook bezig zijn met de implementatie van de ondersteuning voor de techniek.

Dat zou mogelijk kunnen betekenen dat sommige handelingen op een iPhone en iPad straks worden vervangen met een simpele of lange druk op het scherm, zodat het bekende knopje in het midden uiteindelijk eventueel zou kunnen verdwijnen. Force Touch zou werken zoals op de nieuwe MacBooks en kan per applicatie verschillende functies aanbieden. Voor hetzelfde geldt verdwijnt die Home-knop niet; Apple zou Force Touch namelijk kunnen inzetten voor de power users. Dan wordt de techniek niet verplicht voor alle app-ontwikkelaars.

Verder zou Apple werken aan een nieuw toetsenbord voor iOS 9, eentje die iets breder is dan we nu gewend zijn. Ook zou dit toetsenbord extra bewerkknoppen kunnen aanbieden wanneer je de iPad horizontaal vasthoudt. Als laatste zouden er achter de schermen wat dingen aangepast worden bij iMessage en dan met name voor de groepsgesprekken. De functionaliteiten zouden iets meer de kant van WhatsApp op kunnen gaan. Wat we wel en niet gaan horen tijdens Apples WWDC-presentatie, is nog even gissen. Die vindt begin juni plaats.

Lees meer over iOS 9 in ons uitgebreide nieuwsarchief.

  • Delen:
Apple iPad Air 2
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.