Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘iOS voor iPad krijgt splitscreen-apps en meerdere gebruikersaccounts’

Geschreven door
Geplaatst op22 mei 2015, 10:08 CategorieiPad

Als je aan iPad-gebruikers vraagt wat ze nu eigenlijk nog missen op hun iPad dan krijg je vaak te horen dat ze de mogelijkheid voor meerdere gebruikersaccounts willen en graag meerdere apps naast elkaar willen draaien op het grote scherm. Gelukkig lijkt Apple naar deze gebruikers te luisteren want er zijn weer geruchten over de komst van deze functies opgedoken.

iOS 9

Volgens de bronnen van het doorgaans goed ingelichte 9to5mac wil Apple iOS voor de iPad een grote opfrisbeurt geven. De twee belangrijkste nieuwe toevoegingen zijn het gebruik van meerdere accounts en het naast elkaar draaien van apps. Wanner we deze functies gaan terugzien wordt niet duidelijk maar de splitscreen-mogelijkheid zou dit jaar nog verschijnen, mogelijk in iOS 9.

Splitscreen-apps

Tijdens WWDC 2015, een conferentie van Apple die van start gaat op 8 juni, zou mogelijk de splitscreen-functie reeds gepresenteerd worden, als onderdeel van iOS 9. Deze functie maakt het mogelijk om twee apps naast elkaar te draaien op het scherm van je iPad. Je zou hierbij de keuze hebben tussen een 1/2e, een 1/3e en een 2/3e weergave. Niet alleen kun je twee verschillende apps naast elkaar zetten, ook kun je twee weergaven van dezelfde app bekijken, bijvoorbeeld twee websites.

Gebruikersaccounts

Een functie die wellicht later verschijnt is de mogelijkheid om meerdere accounts op je iPad in te stellen. Zo kun je voor elk familielid in huis een account aanmaken en hoef je dus niet alle apps en instellingen met elkaar te delen. Iedere gebruiker heeft zijn eigen apps, berichten, instellingen, media, etc. De aankondiging voor deze functie lijken we pas tegen het einde van dit jaar te kunnen verwachten.

iPad Pro

9to5mac bespreekt ook de reeds veelbesproken iPad Pro, de tablet die een formaat van zo’n 12-inch zou meekrijgen en vooral op studenten en zakelijke gebruikers gerichte zou zijn. De tablet zou de codenaam J99 dragen en veel overeenkomen met de vorig jaar gelanceerde iPad Air 2. Als we de eerder verschenen geruchten mogen geloven komt dit model met een usb-c-aansluiting, extra grote speakergaatjes en een zeer slank design.

Bij dit alles moet overigens gezegd worden dat Apple de nieuwe iOS-functies mogelijk alleen ontwikkelt voor de nog onaangekondigde iPad Pro. Het is dus niet met zekerheid te zeggen dat de ‘normale’ iPad-modellen de mogelijkheid voor gebruikersaccounts en splitscreen-apps krijgen.

  • Delen:
Apple iPad Air 2
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.