Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘iPad Pro wordt volgend jaar verscheept’

Geschreven door
Geplaatst op11 mei 2015, 15:44 CategorieiPad

Er zijn nieuwe geruchten opgedoken over de iPad Pro: de tablet zou volgend jaar verscheept worden en een nieuw touchscreen krijgen, zo meldt het Koreaanse ETNews. Dat touchscreen zou veel gevoeliger zijn dan de huidige touchscreens.

‘iPad Pro komt volgend jaar op de markt’

Naar verluidt heeft Apple gesproken met verschillende touchscreenleveranciers, waaronder LG en Samsung, over de massaproductie van het scherm van de grote iPad. Dit touchscreen zou worden voorzien van een speciale laag, silver nano wire, waarmee het aanraakscherm gevoeliger en daardoor beter wordt. Deze techniek zou binnenkort de standaard worden in de industrie, aangezien het ook goed zou samenwerken met bijvoorbeeld flexibele displays. Door deze techniek te omarmen, is Apple helemaal klaar voor de toekomst, zo lijkt het. Maar, dit betekent wel dat de lancering van de iPad Pro weer opgeschoven wordt.

Naast het zorgen voor een gevoeliger touchscreen zou die extra laag ook goed samenwerken met Force Touch, een techniek die we tegenkomen op de Apple Watch en de nieuwe MacBook, aangezien het meerdere drukpunten tegelijkertijd ondersteunt. Het zou ook voordeliger zijn voor de fabrikanten van het scherm wanneer Apple de techniek zou gebruiken, omdat het een veel goedkoper materiaal is om te verwerken. Daarnaast schijnt het zo te zijn dat Apple saffierglas nog niet heeft opgegeven, ondanks het fiasco van vorig jaar. De 12,9 inch iPad Pro zou namelijk een saffieren paneel krijgen.

Eerder kwam al eens naar buiten dat de iPad Pro een scherm zou krijgen dat zou kunnen meten hoe hard je erop drukt, net zoals dat dus op de Apple Watch het geval is. Daarnaast zou de iPad Pro de nieuwe usb-c-poort meekrijgen, maar onduidelijk is nog of dit een extra aansluitingsmogelijkheid wordt of de huidige gaat vervangen. En, daar hebben we hem weer, de iPad Pro kan ook rekenen op de nieuwe generatie A-processor. Wil je alle geruchten over Apple’s grote tablet teruglezen? Neem dan een kijkje in ons meer dan uitgebreide iPad Pro-archief.

  • Delen:
Apple iPad Pro
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.