Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

IRE: Blood Memory is een actie-rpg van console-formaat

Geschreven door
Geplaatst op20 mei 2015, 12:33 CategorieAndroid

IRE: Blood Memory is een game voor Android en iOS, die het beste tot z’n recht komt op een Android-tablet of iPad, vanwege de schaal. De game oogt niet alleen als een console-ervaring, zo speelt hij ook. Alleen is de besturing wel even wennen.

IRE: Blood Memory: een combinatie van Demon’s Souls en Diablo

Wanneer je de laatste paar jaar videogames als geheel hebt overgeslagen, dan heb je misschien games als Demon’s Souls en Diablo gemist. De eerste game staat bekend om z’n archaïsche besturing en hoge moeilijkheidsgraad, terwijl de tweede juist bekend staat om z’n toegankelijkheid, verhaal en loot. Die elementen combineert ontwikkelaar Tenbirds voor de game IRE: Blood Memory, waardoor fans van beide games, of van moeilijke games in het algemeen, met dit spel aan hun trekken kunnen komen. En hij is gratis te downloaden en te spelen.

Het verhaal komt langzaam op gang in Blood Memory en het feit dat je vaak af zult gaan heeft daar ongetwijfeld mee te maken. Dit is een old school-spel: je leert de spelregels door juist af te gaan, omdat je constant je strategie moet aanpassen. De besturing kan voor de eerste speelsessies even wennen zijn: de vierpuntdruktoets mag dan wel responsief zijn, de actieknoppen zijn dat niet. Mikken en timing zijn dan ook twee spelelementen die je onder de knie moet krijgen om echt goed te worden in een game als IRE: Blood Memory.

Verder ben je in staat om niet alleen je personage uit te breiden met statistieken die jij wil, datzelfde kun je ook doen met je wapens. Je kunt oude aanpassen en nieuwe maken. Dat geldt overigens ook voor je armor en accessoires. Ook kun je speciale items gebruiken voor tijdelijke en additionele krachten. Blood Memory is een free-to-play-titel die je niet achter een paywall plaatst, maar wel flink voorzien is van in-app-aankopen. Op Android heb je minstens versie 4.4 en 410MB aan ruimte nodig en op iOS minstens 8.0 en 491MB.

  • IRE: Blood Memory
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.