Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Jide Remix Ultra onderweg naar eerste backers

Geschreven door
Geplaatst op11 mei 2015, 10:38 CategorieAndroid

De Jide Remix Ultra-tablet is op dit moment onderweg naar de eerst backers van het succesvolle Kickstarter-project. Ook is de tablet verschenen in de database van de Amerikaanse FCC, waardoor het apparaat ook een stapje dichterbij winkelverkoop is.

Jide Remix Ultra is onderweg

Het Chinese bedrijf achter de Jide Remix Ultra heeft laten weten dat de tablet op dit moment wordt verscheept naar de eerste backers. De Jide Remix Ultra is een tablet die draait op een custom-versie van Android 4.4 KitKat, met features die je van een Windows-tablet zou verwachten. Die aanpassingen moeten ervoor zorgen dat de tablet voor zowel touch als gebruik met muis en toetsenbord optimaal en comfortabel te gebruiken is. Daarbij staat de software in het teken van multitasking, onder meer door het naast elkaar openzetten van meerdere apps.

Onlangs kreeg je de kans om op Kickstarter een pledge te maken van 39 dollar, met maar één adder onder het gras: de software die je krijgt is nog niet af en dien je te testen voor het bedrijf. Hoewel de hardware meer dan prima te noemen is – met een Tegra 4 SoC, 2GB aan werkgeheugen en 64GB aan intern geheugen – is het eigenlijk de software die nog aan alle kanten rammelt. Wanneer je de tablet dus ontvangt, moet je bereid zijn de software te testen en de makers ervan van feedback te voorzien. Je bent dus eigenlijk een proefpersoon voor het bedrijf.

De software waar het om draait is de Remix OS. Jouw feedback moet er straks voor zorgen dat de software perfect werkt en de overgang kan maken van Android 4.4 naar Android 5.0. Momenteel is het verder nog niet duidelijk wat je nog meer krijgt voor die 39 dollar, maar het feit dat je een complete en moderne tablet voor dat bedrag krijgt, is op z’n minst opmerkelijk te noemen. Ja, de software rammelt nog, maar dat moet binnen enkele maanden verholpen worden. Wanneer de tablet arriveert, is helaas nog niet bekendgemaakt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.