Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Jide Remix Ultra Tablet te koop op Amazon

Geschreven door
Geplaatst op21 mei 2015, 11:05 CategorieAndroid

De laatste tijd zien we één tablet nogal vaak in het nieuws verschijnen; de Jide Remix Ultra. Dit model werd begin dit jaar via het crowdfunding-platform Kickstarter gelanceerd en niet veel later werd het doel van 100.000 dollar behaald. Inmiddels is de tablet te koop via de Amerikaanse webwinkel van Amazon.

Onlangs werd bekend dat de eerste Jide Remix Ultra tablets onderweg waren naar hun eigenaar en dat de software, Remix OS, zelfs door andere fabrikanten gebruikt wordt. Daarbij heeft Jide custom roms voor de Nexus 9 en Nexus 10 uitgebracht zodat ook bezitters van deze tablets met de op Android gebaseerde software aan de slag kunnen.

De Jide Remix Ultra Tablet is een Surface Pro-concurrent maar dan zonder Windows-software. De tablet is net als de Surface Pro voorzien van een ingebouwde kickstand en komt met een volwaardig QWERTY-toetsenbord zodat het geheel in een laptop omgetoverd kan worden. Het apparaat heeft een 11.6-inch ips lcd-display met een resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels.

Jide Remix Ultra-2

Verder beschikt de tablet over een Nvidia Tegra 4-processor met een kloksnelheid van 1.81GHz, 2GB aan werkgeheugen, 64GB aan opslaggeheugen dat met een microSD-kaart uitgebreid kan worden, WiFi en Bluetooth voor draadloze communicatie, twee usb-poorten en een 8.100mAh accu. Het geheel draait op Remix OS, een aangepaste versie van Android 4.4 KitKat met onder meer optimalisaties voor het gebruik van een toetsenbord en muis, plus de mogelijkheid om meerdere apps naast elkaar te draaien. Het OS is ingericht op productief werken.

Via de Amerikaanse webwinkel van Amazon kan de Jide Remix Ultra Tablet inmiddels gekocht worden voor een prijs van 399 dollar.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.