Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Lenovo kondigt nieuwe ThinkPad 10 aan, met Windows 10

Geschreven door
Geplaatst op28 mei 2015, 9:35 CategorieWindows

Lenovo heeft de nieuwe ThinkPad 10 hybride tablet aangekondigd: een Surface Pro 3-concurrent met Windows 10 als besturingssysteem. Dit is de eerste tablet die wordt gepositioneerd als een product waar Windows 10 op draait.

Tweede ThinkPad 10 krijgt Windows 10

Lenovo heeft tijdens een eigen conferentie in China de tweede versie van de ThinkPad 10 aangekondigd. Deze hybride tablet wordt standaard voorzien van het besturingssysteem Windows 10. Nu zegt dat nog niet veel over de tablet, maar, samen met het feit dat dit het eerste product is dat echt wordt neergezet als een Windows 10-product, het is wel een reminder dat het operating system om de hoek staat.

In veel opzichten is de nieuwe ThinkPad 10 niet heel anders dan zijn voorganger. Het is nog altijd een zakelijke tablet met de mogelijkheid om in een soort laptopvervanger te worden omgetoverd, net zoals de Microsoft Surface Pro 3 en Sony Xperia Z4 Tablet dat kunnen. De tablet is nog steeds voorzien van een 10,1 inch-scherm, met een resolutie van 1920 bij 1200 pixels, een schermratio van 16:10 en een pixeldichtheid van 224 ppi. Ook het design lijkt sterk op de vorige iteratie; de andere specs doen ons denken aan de Surface Pro 3.

Onder de motorkap vinden wel of een Intel Atom Z8500 (1.44 GHz quadcore-processor, maximaal 2.24GHz) of een Atom Z8700 (1.6GHz quadcore-processor, maximaal 2.6GHz). Het zijn allebei 64 bit-chipsets. Qua werkgeheugen heb je de keuze uit 2GB of 4GB en qua intern geheugen kun je kiezen voor 64GB of 128GB. Verder zijn aanwezig: stereospeakers, 5 megapixel-camera aan de achterkant, 1,3 megapixel-camera aan de voorkant, microSD-kaartgleuf en een batterij die tien uur meegaat.

De ThinkPad 10 met Windows Pro is in september beschikbaar vanaf 569 euro excl. btw. De ThinkPad 10 met Windows Home wordt later verwacht vanaf 499 euro excl. btw.

  • Delen:
Lenovo ThinkPad 10
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.