Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘LG G5 krijgt irisscanner’

Geschreven door
Geplaatst op29 mei 2015, 12:40 CategorieAndroid

Er zijn al geruchten opgedoken over de LG G5, de volgende phablet van het Zuid-Koreaanse bedrijf. Het toestel zou een irisscanner krijgen. De LG G5 zou in het eerste half jaar van 2016 moeten uitkomen, net zoals de LG G4 in de eerste helft van 2015 uitkwam.

LG G5: een phablet met een irisscanner?

Hoewel de LG G4 nog maar net op de markt is, zijn er nu al geruchten over de opvolger van de phablet. LG zou namelijk een irisscanner willen toevoegen als vorm van beveiliging, een middel waar je je phablet mee kunt ontgrendelen. Ook is het zo dat dit toestel al in de eerste helft van 2016 zou moeten verschijnen, een jaar nadat de LG G4 op de markt is verschenen. De LG G5 zou je oog kunnen herkennen van een afstand van zo’n vijftig centimeter, wat alweer twintig centimeter meer is dan nu het geval is.

LG gebruikt de LG G-serie al jaren om te laten zien op wat voor manieren de fabrikant zijn apparaten anders kan laten zijn dan de concurrentie. Voorgaande toestellen hebben laten zien hoe creatief de fabrikant kan omgaan met de beschikbare ruimte, zoals de toevoeging van de knoppen op de achterkant waarmee je sneller foto’s kunt maken. Ook heeft bijvoorbeeld de LG G4 een unieke achterkant, van leer, waardoor het toestel ook heel anders aanvoelt dan bijvoorbeeld de plastic achterkant van een Samsung Galaxy-toestel.

Er bestaat geen twijfel over het feit dat irisscanners veiliger is dan het gebruik van vingerafdrukscanners, omdat beproevingen uit het verleden nog wel eens hebben aangetoond dat die voor de gek zijn te houden. Een irisscanner zou bijvoorbeeld geen oog op een foto kunnen scannen, waardoor je apparaat alleen ontgrendelt wanneer jij met je oog voor de camera staat. Het is nu nog maar de vraag hoe LG van plan is dit te implementeren en hoe de concurrentie hier op gaat reageren. En zou Android M ook standaard ondersteuning bieden?

  • Delen:
LG G4
Android Lollipop (5.1)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.