Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

LG onthult de LG G4 Stylus-phablet

Geschreven door
Geplaatst op19 mei 2015, 10:15 CategorieAndroid

LG heeft twee nieuwe varianten van de LG G4 aangekondigd: een groter model, de LG G4 Stylus, en een kleiner model, de LG G4c. De eerstgenoemde variant krijgt een scherm van 5,7 inch, dat groter is dan de originele G4, en de tweede eentje van 5 inch.

LG kondigt LG G4 Stylus en G4c aan

LG heeft gisteravond Nederlandse tijd nog even twee andere varianten van de LG G4 aangekondigd. Als eerste kwam de LG G4 Stylus aan bod, die wordt geleverd met een Rubberdium-stylus. Daarmee kun je gemakkelijker notities en tekeningen maken op het apparaat. De LG G4 Stylus heeft een 5,7 inch-scherm, wat 0,2 inch groter is dan het origineel. Ook heeft het toestel een camera van dertien megapixels. Aan de voorkant vinden we een camera van vijf megapixels. Gesture Shot, Glance View en Knock Code zijn ook van de partij.

Onder de motorkap vinden we een 1.4GHz octacore-processor en 1GB aan werkgeheugen. Verder heeft het toestel 8GB aan interne ruimte en beschikt het over een kaartslot voor een microSD-kaart. De batterij vn 3000 mAh is verwijderbaar. De software waar de LG G4 Stylus op draait is Android 5.0 Lollipop. Verder beschikt de phablet over WiFi, Bluetooth, NFC en GPS en is-ie straks, deze lente nog, in twee kleuren verkrijgbaar: Metallic Silver en Floral White. Dit is duidelijk een phablet die geschikt is voor de budgetmarkt, als we kijken naar de specs.

Dan hebben we nog de 5 inch-smartphone LG G4c. Deze veel kleinere variant is ook veel minder krachtig, waardoor het ons duidelijk wordt dat LG zich hiermee op de budgetmarkt wil concentreren. De LG G4c krijgt een 1,2 GHz quadcore-processor en een acht megapixel-camera. Daarnaast krijgt het een batterij met een vermogen van 2540 mAh en zul je er Android 5.0 Lollipop op aantreffen. De LG G4c is in juni verkrijgbaar voor 249 euro en de LG G4 Stylus moet in juli verkrijgbaar zijn in Nederland, voor een adviesprijs van 349 euro.

De LG G4 heeft een 5,5 inch qhd display, met volgens LG betere kleurenweergaven, helderheid en contrasten. Onder de motorkap vinden we een Snapdragon 808-processor, 3GB werkgeheugen en 32GB aan intern geheugen. De batterij is verwijderbaar en heeft een kracht van 3000 mAh. Verder zijn er de standaard verbindingen aanwezig en draait de G4 op een eigen skin van Android 5.1, onder de noem LG UX 4.0. Die UX kunnen gebruikers overigens helemaal zelf aanpassen, met volop mogelijkheden die je elders niet snel vindt.

  • Delen:
LG G4 Stylus
Android Lollipop (5.0)
LG G4
Android Lollipop (5.1)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.