Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Lollipop terug te vinden op 10% van Android-apparaten

Geschreven door
Geplaatst op5 mei 2015, 11:37 CategorieAndroid

De Android-distributiecijfers zijn binnen: momenteel heeft bijna tien procent van de Android-apparaten met toegang tot Google Play Lollipop als operating system. Dat is een behoorlijke groei als je dit met de cijfers van het begin van het jaar vergelijkt.

Lollipop wint, KitKat verliest aandeel

Toen we de Android-distributiecijfers in januari onder ogen kregen, had Android 5.0 Lollipop nog slechts een aandeel van 1,6 procent weten te behalen in de drie maanden waarin het nieuwe OS beschikbaar was. Vanaf dat moment hebben we dat aandeel langzaam maar zeker zien groeien en vandaag kunnen we zien dat het aandeel al bijna op de tien procent ligt: 9,7 procent van de Android-apparaat draait momenteel op Lollipop. Dit is ten koste van Android 4.4 KitKat gegaan, die nu onder de veertig procent aandeel is gedoken.

distro-5-4-710x360

In de vorige telling zagen we al dat Lollipop precies vijf procent marktaandeel had met Android 5.0 en 0,4 procent aandeel had met Android 5.1. Dat betekent dus dat Android 5.0 in een maand tijd 4,3 procentpunten heeft gewonnen, verdeeld over Andoird 5.0 en Android 5.1, waar je respectievelijk vier punten kunt toewijzen aan 5.0 en 0,3 aan 5.1. Verder is opvallend dat ook Jelly Bean nu onder de veertig procent is gedaald. Maar het blijft desondanks voor ontwikkelaars nog steeds lucratief minstens voor Android 4.1 te blijven ontwikkelen.

Android 5.1 bracht enkele nieuwe features met zich mee, maar moest er vooral voor zorgen dat er een aantal nare bugs worden opgelost voor het platform. Desondanks was ook deze software niet zo vlekkeloos als Google voor ogen had, aangezien Android 5.1.1 alweer om de hoek staat te wachten. De software-update is namelijk opgedoken in een Android Studio SDK-manager van een Google+-gebruiker en inmiddels hebben zich mee mensen gemeld die Android 5.1.1 ook zijn tegengekomen in diezelfde manager.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.