Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Meer details Samsung Galaxy Note 5 duiken op

Geschreven door
Geplaatst op7 mei 2015, 17:35 CategorieAndroid

In september is het weer zover; dan presenteert Samsung hoogstwaarschijnlijk de vijfde generatie Galaxy Note. Het was even stil wat betreft geruchten over de Galaxy Note 5 maar vandaag komen Samsung-liefhebbers weer aan hun trekken.

Het doorgaans betrouwbare Sammobile heeft diverse details over de nog aan te kondigen Samsung Galaxy Note 5 in handen gekregen. Helaas komen deze details niet overeen met wat we eerder vernamen want het 4K amoled-display dat eerder besproken werd lijkt puur bestemd te zijn voor een prototype dat de markt mogelijk niet zal bereiken. Samsung zou namelijk ook een 2K-paneel testen en later dit jaar de keuze maken. De kans lijkt groot dat Samsung voor het laatstgenoemde paneel kiest, want, zeg nu zelf, wat is het nut van een 4K-resolutie op een smartphone?

Verder zou de Galaxy Note 5 uitgerust worden met een Samsung Exynos 7422-chipset, het eerste pakket waarin alles verwerkt zit; de cpu, gpu, het werkgeheugen, het opslaggeheugen en zelfs een 4K LTE-modem. Het grote voordeel van een dergelijk alles-in-één pakket is dat er meer ruimte overblijft voor onderdelen als de batterij.

Samsung zou ook werken aan een Galaxy Note 5-variant met gebogen display. Dit model heeft als codenaam Project Zen meegekregen en zou niet veel overeenkomen met de standaard variant. Zo komt de smartphone met een 5.5-inch of 5.4-inch amoled-display dat aan beide zijden gebogen is, een 16 megapixel camera aan de achterzijde, een 8 megapixel camera aan de voorzijde, de S-Pen stylus en als meest opvallende een Qualcomm Snapdragon 808-processor.

Vooralsnog blijft het afwachten waarmee Samsung daadwerkelijk komt maar totdat het september is krijgen we vast en zeker nog een lading geruchten over ons heen.

  • Delen:
Samsung Galaxy Note 4
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.