Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Met Microsoft OneClip deel je info met meerdere apparaten

Geschreven door
Geplaatst op25 mei 2015, 10:19 CategorieAndroid

Microsoft werkt stilletjes aan Microsoft OneClip: een app waarmee je simpel data en informatie kunt uitwisselen met meerdere apparaten. Wanneer je de app op je iOS- of Android-apparaat, Windows Phone of -pc hebt staan, synchroniseer je snel alles wat je wil delen.

Microsoft OneClip: data synchroniseren tussen apparaten

Microsoft is op dit moment (stilletjes) aan het werken aan OneClip. OneClip is een applicatie waarmee je toegang krijgt tot de informatie op je klembord (clipboard), maar waarbij het niet uitmaakt op welk apparaat je zit. De enige voorwaarde is dat je de app op een Android-, iOS- of Windows-apparaat moet hebben staan. Maar heb je dat, dan kun je dus gemakkelijk data synchroniseren tussen al die platformen. Dit is Microsofts antwoord op de app Pushbullet, waarmee het ook gemakkelijker is info uit te wisselen tussen apparaten.

OneClip zal straks automatisch detecteren wat voor informatie je wilt uitwisselen. Of het nu een telefoonnummer, url, huisadres, e-mailadres, stukje tekst of een afbeelding is: OneClip zal de info automatisch bundelen. Wanneer je OneClip voor het eerst opstart, dan dien je een pincode in te stellen, die je vervolgens op al je apparaten kunt gebruiken. Je bent zelfs in staat meerdere smartphones, tablets of pc’s te introduceren binnen je persoonlijke OneClip-apparatennetwerk: het is dus niet zo dat je van elk apparaat er maar ééntje mag gebruiken.

Gebruikers hebben straks ook de mogelijkheid apps niet te laten meedoen, die gevoelige informatie kunnen bevatten (zoals LastPass). Op dit moment hebben enkele websites een bètaversie te pakken van Microsoft OneClip, waarvan het duidelijk is dat die eigenlijk alleen intern gebruikt mag worden. Echter, Microsoft test de applicatie al sinds 2014; desondanks is het wel zo dat die nog ruw is. Er wordt over gezegd dat OneClip niet wordt meegeleverd met Windows 10. Wanneer-ie dan wel uitkomt, is helaas nog niet bekendgemaakt.

  • Pushbullet
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.