Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft bekritiseert Google’s Android updates

Geschreven door
Geplaatst op4 mei 2015, 23:05 CategorieAndroid

Een medewerker van Microsoft deed tijdens de Ignite-conferentie een aantal vernietigende uitspraken over de manier waarop Google Android updatet.

Microsoft

Microsoft’s Terry Myserson, hoofd van Windows, heeft deze week een aantal kritische uitspraken gedaan over de manier waarop Google haar besturingssysteem updatet. Dat deed hij tijdens de Microsoft Ignite conferentie, waar bedrijven en specialisten samen komen om te leren over de toekomst van ICT. Zijn mening over Android is niet mals: “Google verscheept een grote berg aan… code, met geen enkele verplichting om je apparaat te updaten.” Zijn pauze voor het woord code deed het publiek hardop lachen, ondanks zijn harde mening. Daar bleef het echter niet bij, want Myerson was nog niet klaar: “Google neemt geen verantwoordelijkheid om de apparaten van haar klanten te updaten, en weigert die verantwoordelijkheid ook te nemen, waardoor gebruikers en bedrijven blootgesteld zijn (aan allerlei gevaren), elke dag dat ze een Android apparaat gebruiken.”

De timing van zijn uitspraak is vrij logisch, want op het Ignite evenement is Microsoft druk bezig om haar bedrijfspakketten aan de man te brengen. Terry Myerson ging niet in op hoe Microsoft van plan is het beter te gaan doen, want ook Microsoft heeft vele soorten telefoons, al valt het aantal verschillende modellen natuurlijk in het niet bij alle Android telefoons. Ook Microsoft heeft nou niet bepaald de beste reputatie qua updates: Mensen met Windows Phone 7 werden niet geüpgraded naar Windows Phone 8, en de eigenaren van een Windows RT tablet krijgen geen Windows 10.

Toch is er hoop, want het Amerikaanse bedrijf wil met Windows 10 een frisse start maken. “We gaan op verschillende wijzen onze apparaten updaten. Gebruikers kunnen ervoor kiezen om alleen de stabiele grote updates te ontvangen, of allerlei kleine updates binnen te krijgen met kleine aanpassingen en vernieuwingen.” Microsoft maakt het met Windows Update for Business makkelijk voor bedrijven om zelf te kiezen wanneer en hoe ze willen updaten naar Windows 10, zodat de overgang zo soepel mogelijk verloopt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.